• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki diagnoskop na 2026r do 7000zl Launch Autel

Maniioo

Uczestnik
Punktów
0
Cześć wszystkim, z racji iż sprzedałem swojego autela mk906BT rozglądam się za czymś nowszym mianowicie launch x431 pro5 smart wersja EU. Czy ktoś używa tego sprzętu? może wyrazić swoją opinię?
Auta głównie grupa Vag, MB , peugeot i citroen , toyota (od 10r w górę)
Czekam na Wasze propozycje :)
Sam mam karoq 23r oraz A4 22r i też bym chciał sie z nimi połączyć

Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress:
6 610,97zł | Uruchom X431 PRO5 SmartLink Car Diagnostic Tools J2534 Programming Auto OBD2 Scanner Diagnosis Automotive Tool pk X-431 V+ PRO3

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
559
Miasto
Podkarpacie
Mam ale niestety bez srogo kosztujących abonamentów nie zrobisz aut z certyfikowana diagnostyka . Kwota która podałeś to co roku pochłonie ja abonament na pełną obsługę aut 2019 w górę .

Wiec ja robisz dużo bmw i mercedesów to w pakiecie masz kodowania online do nich .

Z launch najsensowniejszy abonament ma Launch x431 Euro wersja 2025 ( launch x431 TAB 9 ) z abonamentem na 3 lata z góry jeśli dobrze pamiętam 27 tys zl ( abonament wychodzi średnio 6 tys na rok ).

Witamy w nowej rzeczywistości .

Maniioo

Uczestnik
Punktów
0
Mam ale niestety bez srogo kosztujących abonamentów nie zrobisz aut z certyfikowana diagnostyka . Kwota która podałeś to co roku pochłonie ja abonament na pełną obsługę aut 2019 w górę .

Wiec ja robisz dużo bmw i mercedesów to w pakiecie masz kodowania online do nich .

Z launch najsensowniejszy abonament ma Launch x431 Euro wersja 2025 ( launch x431 TAB 9 ) z abonamentem na 3 lata z góry jeśli dobrze pamiętam 27 tys zl ( abonament wychodzi średnio 6 tys na rok ).

Witamy w nowej rzeczywistości .
A jak z obsługą urządzenia? Dobrze sobie radzi? Jak ogarnia grupe vag ?

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
559
Miasto
Podkarpacie
Jeśli nie masz wykupionej certyfikowanej diagnostyki to oprócz odczytu danych , kasowana błędów oraz live data nic nie zrobisz w autach powyżej 2019 . I to nie zależnie jaki interfejs kupisz .

Maniioo

Uczestnik
Punktów
0
Jeśli nie masz wykupionej certyfikowanej diagnostyki to oprócz odczytu danych , kasowana błędów oraz live data nic nie zrobisz w autach powyżej 2019 . I to nie zależnie jaki interfejs kupisz .
Ok rozumiem a jak to wyglada np.passat 1.6tdi 13r adaptacje chce zrobić(wyuczanie wtryskiwaczy), to co też nie zrobi bo nie zapłaciłem za nowsze?

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
559
Miasto
Podkarpacie
To robił z tego co pamiętam , ale musisz mieć podstawowy abonament aktywne .

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom