Trochę staroć ale możesz podać przykłady kluczy które to mają - zakres 20-100 Nm.Wystarczy kupić klucz z przekładanym zabierakiem i już mamy dokręcanie / odkręcanie - lewo i prawo w jednym kluczu.
Trochę staroć ale możesz podać przykłady kluczy które to mają - zakres 20-100 Nm.Wystarczy kupić klucz z przekładanym zabierakiem i już mamy dokręcanie / odkręcanie - lewo i prawo w jednym kluczu.
Rozmawiałem z dynamometryczne.pl i według nich nie ma różnicy pomiędzy jednocześnie polecanymi i hejtowanymi kluczami:Panowie wątek toczy się od 2014 - prośba o aktualizację. Jaki jest obecnie najtańszy ale godny polecenia klucz z przedziału 20-100, który miał by być wykorzystywany w domowym warsztacie do serwisu dwóch aut osobowych przy naprawach typu: zaciski hamulcowe , jarzma, końcówki drążków, drążku stabilizatora, napinacze itp. Mała uwaga to chciałbym go także wykorzystać do świeć zapłonowych (25NM) a producent przewiduje wymianę co 30K kilometrów.
A powiedz mi po jakim czasie się rozpadły i po jakim czasie się rozkalibrowały?Gedore.
Jonessway , kingtony, proxonn, yato itp. to jest chłam. Szkoda życia. Miałem chyba wszystkie marki kluczy, więc się mogę wypowiedzieć.
To raczej wadliwy operator skoro po kliknięciu dokręca dalejJeżeli klucz przy dokręcaniu potrafi mieć tąpnięcie, czyli kliknie i nagle jeszcze poleci dalej,
Do takich precyzyjnych rzeczy mam Proxxona mikroclick 6-30nm,Kup sobie jeszcze maly, do 25. W motocyklu wszystkie 6tki sa na 10-11 Nm. Pokrywy, rozrzad, sprzeglo, choc tam czasami na koszu zdarza sie 14-15 niutkow. Przy serwisie moto klucz uzywany w 80%
Myślałem nad tym Proxxonem. Mam od niedawna inny - MC100 (20-100 Nm) Jednak przeczytałem opinie niemieckie na Amazonie, i oni podkreślali jedną rzecz. MC30 to b.dobry klucz, ale jego wymiar (L) i masywna rękojeść powodują, że ciężko operuje na małych momentach. Nawiasem. Nie wiem czy znacie trick z odwróceniem obrotów dla Proxxonów (w lewo)? Dlatego odbieram SATA 96212 w 3/8" 5-25Nm (32 zęby, a nie jak w większości 24, co daje 11 stopni). Choć blisko byłem już drugiego Proxxona. Zadecydowało powyższe, jakość firmy amer., i chciałem 3/8", a nie 1/4".Do takich precyzyjnych rzeczy mam Proxxona mikroclick 6-30nm,
Natomiast do tych większych śrub potrzebował bym coś o innch zakresach , z tym że zaznaczam że będe ich użwał sporadycznie ,większość czasu i tak na półce będą leżały, więc bez zensu w moim przypadku celować w najwyższą półkę