• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki klucz pneumatyczny i pobieranie powietrza

W140

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Wyszków
Czy taki klucz będzie działał na takim kompresorze?przecież to zabawka, jeżeli się mylę to poprawcie mnie, Asta lepsza niz Yato

gouran

Początkujący
Punktów
0
A z jakich powodów ktoś odradzał Astę ?

Jak upierasz się na Yato to jest model
YT-09512

A czemu mniejszy i słabszy będzie lepszy?
Odradzał mi ze względu na jakość materiałów oraz umiejscowienie przełącznika obrotów.

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
A po co ci wielki i mocny jak nigdzie go nie zmieścisz bo ciasno?.
A wracając do kluczy to wątpię ,że ten duży Yato co sobie wybrałeś ma deklarowaną moc.
Lepszy był by hazet z 850Nm ale się upierasz na Yato to podałem co możesz mieć.
Jeśli zamierzasz bawić się w wulkanizację to duży klucz jest spoko ale jak zaczniesz odkręcać wahacze , hamulce, wydechy czy skrzynie to mały poręczny klucz jest niezastąpiony i szybko będziesz musiał wrócić do zwykłych kluczy w wielu przypadkach.
Ile według ciebie potrzeba Nm do odkręcenia szpilki koła ?

gouran

Początkujący
Punktów
0
Półosie, kolumny czy wahacze też zamierzam rozkręcać :)
Ja bym tego HAZET 9012M z chęcią kupił, tylko czy ruszy on nakrętkę z półosi mając taki rozmiar? Albo 20sto letnie śruby z kolumn?
I czy ten kompresor pociagnie ten klucz? Ma wydajność efektywna 2x większa niż klucz ma zapotrzebowanie. Wąż będzie 10mm

Ostatnia edycja:

Gerwaz garage

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
Belchatow
Potwierdzam hazet maly ale wariat potrafi zrobic robote i ja go nie oszczedzam mam go pol roku a wyglada jak by ze 3 lata pracowal i ciagle zaskakuje w ursusie c360 nakretki od kola tyl ktore nie byly odkrecane z 15 lat odkrecal i sie nawet nie zastanawial

A sruby 10 i 12 jak sa zapieczone potrafi ukrecic

gouran

Początkujący
Punktów
0
Potwierdzam hazet maly ale wariat potrafi zrobic robote i ja go nie oszczedzam mam go pol roku a wyglada jak by ze 3 lata pracowal i ciagle zaskakuje w ursusie c360 nakretki od kola tyl ktore nie byly odkrecane z 15 lat odkrecal i sie nawet nie zastanawial

A sruby 10 i 12 jak sa zapieczone potrafi ukrecic

A to fajnie, ja niedługo będę musiał we władimircu odkręcić przednie więc się przyda

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
Klucze pneumatyczne najlepsze robi Toku. Jak w serwisie renault pracowałem to przez 7 lat wystarczyło raz na tydzień dać mu trochę oleju i miał taką parę że urywał śruby. W miarę lekki , i mega regulacja siły i kierunku obrotów.

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Ja mam ten klucz dostałem do testów i zdziwiony jestem bo 2 rok zap.........Ala śruby wałów półosi podlewany olejem do p eumatów co jakiś czas .

roger18sx

SuperMechanior
Punktów
41
Miasto
SANOK
Ja zakupiłem na wakacjach klucz asta krótki 1/2 850 nm. Jego główna zaleta to waga i to że jest krótki. Deklarowanej mocy raczej nie osiąga. W stosunku do klucza rotake rt 5268 który ma 700 nm to asta jest znacznie słabsza. Jednak mniejszy klycz to i musi być słabszy. Chciałem miec również coś mocnego więc zakupiłem klucz BJC 1/2 bjc-105 rzekomo 1550 nm. Wykonanie i wygląd super lecz nie zawsze radzi sobie z nakrętkami centralnymi piasty w coniektórych osobówkach. Z taką mocą to bez problemu powinien ruszyć śrubę 22x 1.5 no chyba że ją ktoś dowalił dwu metrową rurą. Dał bym mu te realne 900 nm przy odkręcaniu, wiele nie odbiega od klucza rotake 700 nm.

Do góry Bottom