• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki komputer do warsztatu ?

Paweł Rak

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Schilde
Vpecker nie jest zły jak na oryginał za taką kase ale bardzo niedopracowany jeszcze, nawet głupie paczki z logami producentów kodami błędów w Porsche i Bmw musiałem sam dorzucać w programie. Moim zdaniem to sprzęt typu Delphi z chin. Wszystko zależy od budżetu, mam okzaje pracować na wszystkim co istnieje więc zawsze mogę coś podpowiedzieć.

Paweł Rak

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Schilde
Ale jak ktoś chce loga producentów do peckera to mam i jakieś połatane niedoróbki co sam dopisywałem opisy błędów do porsche itp.

Paweł Rak

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Schilde
Dobra wypróbowałem V peckera na 20 samochodach i doszedłem do wniosku że kasa wywalona w błoto. 70% rzeczy nie działa jak powino. Czyta piny w grupie VAG których tak naprawde nie czyta bo na 6 VAG-ów zczytał passata b5 a w innych błąd za każdym razem. Nie łączy się z silnikami w grupie VAG, tzn przy diagostyce zbiorczej czyta błędy silnika pokazuje np że są 3 ale jak chcemy w to wejść wywala błąd że nie może połączyć z silnikiem itd. dosłownie nic nie działa normalnie.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Jak widzisz nikt tu niczego z palca nie wyssał . Ja to tylko przelotem liznąłem , ale wierzę MTM bardziej jak komu , bo ten zajmuje się non stop mechatroniką , Czy np, Autoelektronika . ten też tym więcej wymiata , więc daj sobie spokój z rozpętywaniem burzy w temacie ,

Paweł Rak

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Schilde
Niewątpliwym sukcesem Vpeckera jest to ze łączy i bardzo ładnie czyta Sprintera 903 na 14 pinowym wtyku, Delphi oryginalne i Wurth snooper odmówiły w tym przypadku współpracy, także Toyota Pro działa bez zarzutu. Jednak jest dalej masa problemów, niby jak klikniemy żeby odczytał wszystkie systemy to odczyta ale jak już chcemy wejść w któryś i przeczytać błędy to wywala Error.
Z czystym sumieniem mogę polecić DEC superscan 3 ok 10 tys zł to uczciwa cena, niestety trzeba mieć uzupełniająco coś na obsługę nietypowych marek bo DEC obsłuży tylko największych producentów i to głównie europejskich, za to robi to na poziomie serwisówek, sprawdziłem osobiście. :D

Gdyby ktoś chciał pakiet z logami producentow do vpeckera to zrobiłem i mogę podesłać :D

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Vpecker...

Paweł Rak

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Schilde
Zgadzam się, szczerze kupiłem tylko po to żeby mieć jakieś oryginały jak by wpadła kontrol dla zamydlenia oczu, ale mimo wad jest to najtańszy oryginał i obsługuje sporo marek. Absolutnie nie nadaje się żeby mieć jako jedyny sprzęt do diagnostyki, bo zbyt dziurawy jest. No cóż miał być drugi launch za 150 dolarów a wyszło jak wyszło.

Adorexx

SuperMechanior
Punktów
0
kupiłem autel maxi sys. Do diagnostyki wystarczający, obsługuje konfiguracje podzespołów lecz szalu nie ma :p denerwujące jest spolszczenie które obejmuje 80% urządzenia oraz zawiera błędy.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
226
Miasto
Gdansk
[ATTACH18092[/ATTACH] co by to nie było to i tak zawsze necie cos brakowało...

Załączniki

• WP_20170920_18_58_27_Pro.jpg
    WP_20170920_18_58_27_Pro.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 22
Do góry Bottom