• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki program, interfejs diagnostyczny do BMW

AutoManiak85

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Lublin
Witam.
Jaki program diagnostyczny do bmw polecacie? Najlepiej jak był coś typu VCDS do vaga

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
Czy do starych czy do nowych program ista d a głowica icon next (oryginał kupisz w cenie chińskiego klona)+ przejściówka odb1-obd2 .

AutoManiak85

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Lublin
Chciałbym robić tym modele po 2005 roku. Kodowania itp. Coś w miarę taniego ale konkretnego o ile to idzue w parze

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
To zależy co masz na myśli taniego :
1. Teraz kupie go tanio ale za parę lat będzie wart nic .
2. Teraz kupie drożej , ale za 4-8 lat też sprzedam drożej dołożę i kupię następny sprzęt .
Jeśli kupisz tani chiński kabelek to po roku nikt za niego nie zapłaci złamanego centa , ale za oryginalną głowice już tak bo to oryginał .

A

Anonymous123

Chciałbym robić tym modele po 2005 roku. Kodowania itp. Coś w miarę taniego ale konkretnego o ile to idzue w parze
Raczej ciężko będzie coś jednego do wszystkiego. Kodowania serii E i F to dwa różne tematy. Do serii E Inpa, NCS, Ista, a do serii F Ista Next i Esys. Możesz kupić gotowy zestaw, najczęściej z laptopem, są takie na aukcjach. Pamiętaj, że sama Ista to diagnostyka i programowanie i wymiana sterowników, ale nie zrobisz modyfikacji poza standard według VIN, oraz nie wymienisz wszystkich sterowników. Wymiana sterowników gdzie jest jakiś element immo nie jest wykonalna bez programatorów, więc jak są opisy że te sprzęty ogarniają wszystko na poziomie serwisowym to nie jest do końca prawdą.

Baku87

Nowy
Punktów
0
Raczej ciężko będzie coś jednego do wszystkiego. Kodowania serii E i F to dwa różne tematy. Do serii E Inpa, NCS, Ista, a do serii F Ista Next i Esys. Możesz kupić gotowy zestaw, najczęściej z laptopem, są takie na aukcjach. Pamiętaj, że sama Ista to diagnostyka i programowanie i wymiana sterowników, ale nie zrobisz modyfikacji poza standard według VIN, oraz nie wymienisz wszystkich sterowników. Wymiana sterowników gdzie jest jakiś element immo nie jest wykonalna bez programatorów, więc jak są opisy że te sprzęty ogarniają wszystko na poziomie serwisowym to nie jest do końca prawdą.
Hej a do seri G, co bys polecał ?

A

Anonymous123

Używam iste next i lunch do szybkiego podłączenia. Tylko ista poprawnie kasuje błędy, ale seri G nie robi się na tą chwilę specjalnie dużo. Ja, robiąc tylko BMW serię G w miesiącu mam max 10szt.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
W E60 robiłem ostatnio kluczyki maxiecu. Poszło bez problemu

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
Pamiętam swego czasu kupiłem oryginalną głowice icom next w aso za 3500 zł .

Danmar

Zweryfikowany Mechanik
Porady
3
Punktów
126
Miasto
Wielkopolska
Icom next, ale teraz nie kupisz nie ma na rynku. Ogólnie u Fusów 1700zł netto

Ann123

Nowy
Punktów
0
Witam, nie wiem czy właściwy wątek - jeśli nie to sorki - Icom Next A przestał mi działać )-: brak połączenia po RJ. Icom do użytku prywatnego. Czy ktoś wie gdzie można naprawić (jakiś sprawdzony serwis)? Pozdrawiam

Do góry Bottom