• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki samochód zakupić ?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Vicia mgła na dworze ok rozumiem, ale na warsztacie też?
Despicable Me Lol GIF
Zaolejony obiektyw
Automatyczne połączenie postów:

Nie nie kupiłem tylko tak se stoi ...ale na te czasy to by niu jeszcze posmigal... Wyświetl załącznik 38832 Wyświetl załącznik 38833 Wyświetl załącznik 38834

To jest kapsuła czasu...
To czerwone audi jest jeszcze ciekawsze, oby ktoś je uratował

Auto557

Początkujący
Punktów
0
A co powiecie na temat Peugeota 508, kombi, 2.0 hdi 163KM w manualu rok od 2011 do 2013 ?

Z tego co czytałem to mają sztywne zawieszenie MCpersona ale mnie to odpowiada może nie będzie się tak wybijać
Silniki podobno dobre te 163 KM
Nie mam pojęcia jak jest z karoserią blacharką?
Czy ten peugeot byłby lepszym wyborem od Forda Mondeo?

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Czy 508 jest lepszym wyborem? Myślę,że łeb w łeb,górować może nad Mondeo tym,że elektronika jest zdecydowanie mniej kłopotlliwa(kapryśna),tutaj problemy z nią praktycznie nie występują,w tym modelu najlepszym wyborem są diesle,benzyniaki potrafią być awaryjne,optymalny wybór to 163 KM diesel,minusy tego auta? O ile 407 ka to był jeden wielki minus tak w tym przypadku nie ma się do czego przyczepić,jedynie minusy to nikłe zainteresowanie na rynku ,o,widocznie 407 ka spaskudziła zakusy przez nietrwałe i skomplikowane zawieszenie i ogólną niezbyt wysoką jakość,tutaj jest inaczej,nawet kokpit jest wysokiej jakości,ogólna jakość wykończenia wnętrza bez zarzutu.Następny minus ,znaczna utrata wartości,no ale w przypadku używki tylko się cieszyć,to auto z tym silnikiem można rwać,nie jest zbytnio doceniane,ale być może to się zmieni, bo nie rwie po kieszeni.

Auto557

Początkujący
Punktów
0
Czyli 508 to dobry wybór :) Z korozją nie ma problemów w tym modelu 508?
A może coś innego polecasz? coś lepszego np. Opel Astra IV , 2.0 165KM, rocznik ok 2012 w manualu

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Korozji nie ma na liście mankamentów tego modelu,jedyny problem może być przy odsprzedaży kiedyś,te auta nie mają,,chycu,,Opel Astra IV ma dłuższą listę potencjalnych problemów,to auto trochę waży,stukają jarzma hamulcowe,w silnikach 2.0 CDTI dochodzi do częstego wypalania Dpfu (przez niedomagania układu wtryskowego),nietrwałe łożyska 6 biegowej skrzyni,zdarzaja się nagłe poważne awarie,jeśli już najlepszy diesel to 1.7 125 KM.Peugeot jest lepszym wyborem.

Mercado

Nowy
Punktów
0
Panowie pytanko, bo chcę kupić auto żonie i tak zastanawiam się nad Fordem Fiesta. Autko nie duże znalazłem ofertę Fiesta z 2009 1.4 96KM benzynka 105 tys km przebiegu, żonie się podoba, ale no nie wiem czy ten przebieg nie jest za wysoki i boje się że autko pochodzi z 2 lata. Co sądzicie?

FifI91

Nowy
Punktów
1
Nie wygląda to źle jak to opisałeś, miej na uwadze, że to jednak 12 letnie autko i musisz się liczyć z tym, że na pewno coś będziesz musiał w niego włożyć. Myślę, że będzie ok, jak dla żony, zależy też ile jeździ, jak to "niedzielny kierowca" czy do pracy i na zakupy to może być. :)

adamb1993

Nowy
Punktów
0
a moze myslales nad kupnem Land Rover? Szeroki wybor tych samochodow,, zobaczylem te wspaniale samochody. mialem jazde probna. i sie skusilem i zakupilem

Do góry Bottom