• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki silnik benzynowy? Bmw serii 1

MichuuuPL

Początkujący
Punktów
0
Tyle tu ciekawych opini, że już nie wiem które rozwiązanie będzie najlepsze. Szukam po lifta w benzynie, a wersję są 143 konne oraz 170. A tu wynika, że są to słabe silniki?

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
637
Miasto
Okolice Krakowa
@MS Serwis, a ja właśnie kładę N46 do E92 w którym N43 tak wypluło korbę, że na dole silnika nie została chyba żadna sprawną część. Też wyszedłem z założenia, że wsadzenie do tej budy kolejnego N43 to strzał w kolano, więc padło na swap.

@MichuuuPL, TAK, 143 I 170 TO CH*JOWE SILNIKI.

MichuuuPL

Początkujący
Punktów
0
No to zostaje silnik przed liftem, ale tracę na choćby lepszym wyposażeniu, oraz roczniku Az dziwne, że młodsze auto jest gorsze jeśli chodzi o silnik, niż te stare

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
637
Miasto
Okolice Krakowa
Az dziwne, że młodsze auto jest gorsze jeśli chodzi o silnik, niż te stare
To chyba mało czytasz o samochodach. Polecam na początek lekturę o EcoBoost'ach i PureTech'ach.

Jak już padł temat swapu to zawsze możesz kupić coś z N43 i jakby silnik popełnił sepuku to wsadzić właśnie N46 albo N45 i masz problem z czapy.

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
To chyba mało czytasz o samochodach. Polecam na początek lekturę o EcoBoost'ach i PureTech'ach.

Jak już padł temat swapu to zawsze możesz kupić coś z N43 i jakby silnik popełnił sepuku to wsadzić właśnie N46 albo N45 i masz problem z czapy.
No właśnie w moich materiałach piszą----silniki BMW im młodsze,tym gorsze----

adibmwe87

Nowy
Punktów
0
@MS Serwis, a ja właśnie kładę N46 do E92 w którym N43 tak wypluło korbę, że na dole silnika nie została chyba żadna sprawną część. Też wyszedłem z założenia, że wsadzenie do tej budy kolejnego N43 to strzał w kolano, więc padło na swap.

@MichuuuPL, TAK, 143 I 170 TO CH*JOWE SILNIKI.
Witam,widzę robiłeś swapa z n43b20a n n46 mógłbyś napisać coś więcej jak poradziłeś sobie z tym swapem chodzi mi o elektrykę jak to spielo razem.

Do góry Bottom