• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki tester diagnostyczny uniwersalny? Launch x431 pro 3s, 431 v10+?

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
509
Miasto
Podkarpacie
Ostatnio robiłem nowe "DS 5" i z ciekawości uzyłem lanuch'a i byłem w szoku bardzo dobrze sobie poradził prawie jak oryginalny diagbox .

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
509
Miasto
Podkarpacie
Launch jak inne uniwersalne kombajny będzie miał dziury . Pamiętam dawno temu wersja z 2005 roku launcza wgryzała się w markę daewoo ja w masło a teraz tylko odczytuje błędy i live data .
Do PSA ja mam dwa laptopy . Jeden z zainstalowanym DiagBox . Drugi z zainstalowaną Lexia i PP2000 bo jak jest potrzeba robić samochody z przed 2005 to nowy diagbox nie robi ich za dobrze .

KaoKao

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Francja
Przyłącze się do tematu, ja też poszukuje możliwie uniwersalnego sprzętu, często do aut francuskich w kwocie do 8000 tys brutto. Nie działam na codzien w diagnostyce rozszerzonej więc akceptuje sprzęt z dziurami, myślicie ze wystarczy mi taki Launch ?

Mordor

Gaduła
Punktów
21
Ja mam od grudnia Topdon Phoenix Pro taki Launch w innej obudowie moim zdaniem daje radę ostro z większością aut francuskie tez ok ma nawet online kodowania tylko lekko ponad 10tys ale naprawdę warto sam jeszcze go nie rozkminilem Hehe

michal_michal

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
117
Ja zakupiłem w końcu Launch Euro pro 5. Od ponad tygodnia testuje i narazie same plusy.

KaoKao

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Francja
Jak to wygląda w sprawie ''abonamentu'' od czego zalezy jego wysokość? zadzwoniłem do sprzedającego od luncha i mi powiedział że aktualizacja kosztuje 600 dolarów na co 2 lata

hubertusss

Początkujący
Punktów
1
Witam jak to jest w przypadku x431 pros i x431 pros mini z dokupowaniem opcji dodatkowych? Nie ma np resetu egr czy scr. Dla mni nie można nawet dokupić. Czy da się obsłużyć te układy bez taj opcji jakoś inaczej np "wchodząc gdzieś w sterowniki"?. Czy trzeba dokupić te opcje? Czy dokupienie opcji jest na stałe czy na rok np?

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
509
Miasto
Podkarpacie
Niektóre opcje to tzw. skroty . W przydatku egr powinieneś mieć tą opcje tylko na piechtę przez sterownik .

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1875
Miasto
Koszęcin
Ja mam autela maxidas i maxiecu. Oba się uzupelniaja

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
216
Miasto
Gdansk
A teraz coś napisze odnośnie testerów a posiadam ich trochę płace abonamenty itd. Ale taka sytuacja przyjeżdża klient hyndai santafe auto straciło moc nie reagowało na wciśnięty pedał gazu dymiło i co pierwsza diagnoza Egr,może wtryski Podłączam kompa Launcha brak kodów błędów ,Texa jakiś błąd napięcia. Kolejny Foxwell gdzie w hiyndaiach dobrze klime i zamki czyta zero błędów w sterowniku Cdif3 usterek nie zarejestrowano Delpchi Nic HG tak samo dobra trzeba posprawdzać po kolei co i jak czy ciśnienie paliwa ma czy EGR czysty itd. Wymontowałem EGR wymylłem i faktycznie zaklejony ale nic to nie zmieniło i mówię do klienta ze trzeba szukacz po kolei bo komp błędów nie widzi a klient wyciągnął stary tel na androidzie chyba Lenowo i jakaś Apke ELM podłącza się i pokazuje mi filtr cząstek stałych temperatura poza zakresem wyciągam DPF a on wytopiony zaklejony na amen. Tak to jest z tymi testerami.

kakus

SuperMechanior
Punktów
45
A teraz coś napisze odnośnie testerów a posiadam ich trochę płace abonamenty itd. Ale taka sytuacja przyjeżdża klient hyndai santafe auto straciło moc nie reagowało na wciśnięty pedał gazu dymiło i co pierwsza diagnoza Egr,może wtryski Podłączam kompa Launcha brak kodów błędów ,Texa jakiś błąd napięcia. Kolejny Foxwell gdzie w hiyndaiach dobrze klime i zamki czyta zero błędów w sterowniku Cdif3 usterek nie zarejestrowano Delpchi Nic HG tak samo dobra trzeba posprawdzać po kolei co i jak czy ciśnienie paliwa ma czy EGR czysty itd. Wymontowałem EGR wymylłem i faktycznie zaklejony ale nic to nie zmieniło i mówię do klienta ze trzeba szukacz po kolei bo komp błędów nie widzi a klient wyciągnął stary tel na androidzie chyba Lenowo i jakaś Apke ELM podłącza się i pokazuje mi filtr cząstek stałych temperatura poza zakresem wyciągam DPF a on wytopiony zaklejony na . Tak to jest z tymi testerami.

A teraz coś napisze odnośnie testerów a posiadam ich trochę płace abonamenty itd. Ale taka sytuacja przyjeżdża klient hyndai santafe auto straciło moc nie reagowało na wciśnięty pedał gazu dymiło i co pierwsza diagnoza Egr,może wtryski Podłączam kompa Launcha brak kodów błędów ,Texa jakiś błąd napięcia. Kolejny Foxwell gdzie w hiyndaiach dobrze klime i zamki czyta zero błędów w sterowniku Cdif3 usterek nie zarejestrowano Delpchi Nic HG tak samo dobra trzeba posprawdzać po kolei co i jak czy ciśnienie paliwa ma czy EGR czysty itd. Wymontowałem EGR wymylłem i faktycznie zaklejony ale nic to nie zmieniło i mówię do klienta ze trzeba szukacz po kolei bo komp błędów nie widzi a klient wyciągnął stary tel na androidzie chyba Lenowo i jakaś Apke ELM podłącza się i pokazuje mi filtr cząstek stałych temperatura poza zakresem wyciągam DPF a on wytopiony zaklejony na amen. Tak to jest z tymi testerami.
Dlatego ja często jeszcze odpytuje po zwykłym obd i często parametry są normalniejsze. Kiedyś w Insigni czujnik temperatury spalin stał w miejscu. Czytane texą, launchem i kts i to samo.
a po obd widział temperaturę prawidłowo.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
216
Miasto
Gdansk
Teraz po głowie chodzi mi Topdon elite 2 niby kodowanie on line robi itd. Tylko nie wiem czy to się nie pokryje na równi z launchem czy Autelem?

aditur

Początkujący
Punktów
0
Witam, zamierzam nabyć drogą kupna tester. Może mi ktoś powiedzieć czy język polski w launchu został poprawiony czy nadal angielski jest priorytetem oraz jaki konkretnie model kupić żeby nie było problemów że czegoś nie ogarnia.
Posiada ktoś autoxcam i może się wypowiedzieć na ten temat ? Trafiłem na nie przez przypadek i czy faktycznie są tak dobre jak to przedstawiają.
Z góry dzięki za info

Piotr2103

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Witam panowie jestem nowy na forum mam pytanie może ktoś się orientuję. Posiadam foxwell nt680 pro chcę go sprzedać czy jeżeli zarejestrowałem go na swoim koncie email czy inny użytkownik będzie mógł go zarejestrować na swoim koncie żeby muc pobierać aktualizacje? Dziękuję za szybką odpowiedz.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
216
Miasto
Gdansk
zadzwon do Dystrybutota w Gliwicach chyba jest firma co sprzedaje aktualizacje napewno udziela tobie odpowiedzi.

Do góry Bottom