Bentley np ma EBC na tasmie wkladane oraz BREMBO.
jak juz jeden kolega wyzej napisal wszystko zalerzy jaka marka w jakim celu przeznaczona, styl jazdy, no i kasa ile chcesz przeznaczych na zestaw...? jesli chodzi o BMW moge doradzic we wszystkim co do klocków ja jestem od zawsze zadowolony z systemów hamujących ATE POWER DISC w swojej beemce posiadam i tarcze ATE i klocki juz od ponad roku a jezdze ostro mozna powiedziec ze chaotycznie jak nie tor to bokiem jak nie bokiem to rozwijam duze predkosci na prostych drogach i nagle hamuje bo zachodzi taka potrzeba i powiem szczerze ze ATE wytrzymuje te enomalia i tarcze i klocki takze ja ta firme polecam z wlasnego doswiadczenia, lecz wiadomo wiem jaki mam silnik wiem do czego stworzylem to auto i w jakim celu z niego bede korzystal totez wiem jakie czesci w nim montowac aby wytrzymaly extremalne warunki i obciążenia
dlatego co jest najwazniejsze to moze nie tyle co marka lecz ile sie jezdzi i jak sie jezdzi jakim stylem i charakterem bo jednemu klocki z tarczami z BOSCHA starcza na 3lata a drugiemu przy jego stylu jazdy i korzystania z hamulca roboczego starczy taki zestaw na rok;/ a wiec.....
Na razie wytypowałem ferodo. Budżet: 100-150zł.Breckwybaczcie, że się tu wtryniam... poszukuje klocków na przód do Laguny I (mojego auta-1.8, 120km), styl jazdy dynamiczny, dość szybki, zarówno w mieście jak i w trasie. Jakie klocki byście mi polecili? Chciałbym, aby dobrze/mocno hamowało. Tarcze są okNa razie wytypowałem ferodo. Budżet: 100-150zł.
Jedno pytanie jeszcze, wymieniając klocki robicie, albo proponujecie regenerację zacisków (czyszczenie, wymiana gumek przy tłoczku)?
pozdrawiam!