• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jakich odrdzewiaczy używacie?

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Do swiec zarowych i wtryskow
ktoś testował?
Cena od 50zl

Witam
Ja używam w garażu odrdzewiacz firmy Orapi Reduce 7 (814) jest potężnie drogi, cena 500ml powala na kolana dosłownie i nie jest go łatwo dostać po niższej cenie, ale jak narazie najlepszy z jakim miałem do czynienia radzi sobie bez najmniejszego problemu nawet z zardzewiałymi i zapieczonymi śrubami od kolektora wydechowego, nie spotkałem jeszcze lepszego ,,fachowca'' do odkręcania wszelkiego rodzaju śrub, nakrętek i innych rzeczy.

Cena 150zl

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Ja ostatnio używam chemii z Normfest'u i musze przyznać, że podstawowy odrdzewiacz (8zl netto 500ml) jest 5x lepszy od WD-40.

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
Zależy do czego ? Dla mnie np. do wyjęcia zastałych wtrysków sprawdza się "czas"+środek do czyszczenia pistoletów na piankę poliuretanowa :D tak dla przykładu i się sprawdza ;)

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Masz na myśli aceton techniczny?

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
Witam
Ja używam w garażu odrdzewiacz firmy Orapi Reduce 7 (814) jest potężnie drogi, cena 500ml powala na kolana dosłownie i nie jest go łatwo dostać po niższej cenie, ale jak narazie najlepszy z jakim miałem do czynienia radzi sobie bez najmniejszego problemu nawet z zardzewiałymi i zapieczonymi śrubami od kolektora wydechowego, nie spotkałem jeszcze lepszego ,,fachowca'' do odkręcania wszelkiego rodzaju śrub, nakrętek i innych rzeczy.

A gdzie to można kupić ?? bo szukając na internecie niewiele znalazłem na jego temat/

bardkowiak

Nowy
Punktów
0
wziąłem testowo kilka puszek Vulkan K2 i działa elegancko, lepiej niż wd40 i cx

Do góry Bottom