• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jakiej firmy uszczelki / zestaw montażowy do turbosprężarki

rafal85

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ryby
Cześć.

Będe wyjmował turbo w c5 hdi x7, roboty dużo - jak dla amatora (sanki trzeba zrzucić) - nie chciałbym tego ponownie rozbierać z powodu wadliwej jednej uszczelki za pół roku.
Jakiej firmy zestaw uszczelek kupić?
Czy Fischer jest coś warty ( kusi mnie najbardziej bo w jednym zestawie mają wszystko co potrzebuje).
Na drugim miejscu jest zestaw z elringa ale brakuje paru uszczelek ( można je dokupić również z fischera pojedyczno).
Czy jednak iść w OEM Citroena (cena za wszystkie uszczelki x 3 w stosunku do zestawu z fischera).

Fischer:

Elring:

Solution
Ja montuję to co jest dostępne i póki co bez problemów, chyba wszystkie firmy przerobiłem i uważam, że ciężko zepsuć produkcję metalowej uszczelki

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Ja montuję to co jest dostępne i póki co bez problemów, chyba wszystkie firmy przerobiłem i uważam, że ciężko zepsuć produkcję metalowej uszczelki

Solution

Autobambo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
18
Nie mam szczęścia do tych z allegro, w przeciągu miesiąca dwa razy coś nie pasuję. Przy F30 1,8 zamiast nakrętek i szpilek M7 dostałem M8, dzisiaj uszczelki do Mazdy 2,2 biturbo za prawie dwie stówy nie pasują prwidłowo na otwory.

Załączniki

• usc23.jpg
    usc23.jpg
    680,9 KB · Wyświetleń: 9
Do góry Bottom