• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jeep Grand Cherokee 3,7 gaz, stukanie w silniku

Punktów
0
Witam,
Posiadam Jeepa Grand Cherokee 3,7 benzyna gaz, pewnego czasu silnik stracił moc i zaczęło stukać w silniku, okazało sie że było mało oleju i obruciło panewkę na wale.
wymieniłem małym kosztem panewkę i trochę wyrównałem wał ale nie do ideału ponieważ nie ściągałem go.
Myślałem że go po prostu sprzedam ale zbyt długo czekałem i znowu problem się powtórzył.
Proszę o pomoc czy mam wymienić cały wał z panewkami i będzie ok, czy nowy silnik szukać czy może regeneracja starego i nowe panewki i przegląd całego silnika.
Nadmieniam jeszcze że silnik wydaje mi się że od początku nie miał pełnej mocy

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
"wymieniłem małym kosztem panewkę i trochę wyrównałem wał ale nie do ideału ponieważ nie ściągałem go.
Myślałem że go po prostu sprzedam ale zbyt długo czekałem"

Moje gratulacje ogólnie, zapewne kupujący dowiedziałby się, że panewki zostały w wymienione w taki sposób jak opisałeś ?

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
377
Takim osobom życzę żeby kupujący, któremu panewka klęknie po miesiącu zlecił oględziny dla rzeczoznawcy któremu uda się udowodnić, że były niedawno zmieniane na sztukę i poniesie wszystkie koszty naprawy z własnej kieszeni.
Co do sinika to rozebranie, jak pamiętam 3.7 są drogie i za to co przeczytałem życzę aby trafił się taki po wymianie panewek i szlifie wału dłutem.
A do mnie kupujący potrafią dzwonić, że klocki do wymiany i żądają obniżenia ceny po miesiącu od zakupu a tu czytam coś takiego...

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Witam,
Posiadam Jeepa Grand Cherokee 3,7 benzyna gaz, pewnego czasu silnik stracił moc i zaczęło stukać w silniku, okazało sie że było mało oleju i obruciło panewkę na wale.
wymieniłem małym kosztem panewkę i trochę wyrównałem wał ale nie do ideału ponieważ nie ściągałem go.
Myślałem że go po prostu sprzedam ale zbyt długo czekałem i znowu problem się powtórzył.
Proszę o pomoc czy mam wymienić cały wał z panewkami i będzie ok, czy nowy silnik szukać czy może regeneracja starego i nowe panewki i przegląd całego silnika.
Oddaj do mechanika jak masz odpie.....lać takie numery .

mintaka

SuperMechanior
Punktów
43
Miasto
Wejherowo
Witam,
Żeby Ci korba bokiem wyszła.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Kto w PL wkłada drugi sprawny silnik, jak fura idzie do żyda...:p:D przyszły klient tez nie będzie wnikał jak cena będzie okazyjna...:Da jak się coś wysra, to się najwyżej pogoni następnemu jeleniowi...:D i tak to się jakoś u nas kręci...:rolleyes::D:D

Do góry Bottom