• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

JEEP GRAND CHEROKEE 3.O 250KM KOPCI

Pawelecagro

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tarnów
Witam serdecznie,

Mam problem z silnikiem w JEEPIE Grand Cherokee Wk2. Silnik VM 3.0 V6 250 km. Samochód kopci na szaro na zimnym silniku, nie ma mocy do 3000 RPM , dławi się na 2500 RPM. Zapala łatwo czy ciepły czy zimny. Jak się rozgrzeje to przestaje kopcić ale dalej brak mocy, jak przekroczy 3000RPM to wciska w fotel... Dziwnie rechocze podczas jazdy pod obciążeniem. Nie pokazuje żadnych błędów, wtryski nowe, ciśnienie na listwach ok, ciśnienie na tłokach po 26 atm... Zawór egr sprawdzony, klapy wirowe sprawdzone, przepustnica ok... Turbina spręża... Tłumik drożny, filtry paliwa i powietrza nowe... Jakieś pomysły??

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
No i co ci tych 4 i serwis powiedzieli ?
Jestem ciekaw tych 5 odpowiedzi...
Choć osobiście i prywatnie sądzę, że to auto nie było u żadnego mechanika...a ty sam sobie starasz je rzeźbić, bo żeś się naoglądał filmików na youtubie...:D

Pawelecagro

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tarnów
A skąd tak łatwo Pan osądy wywodzi... I jeszcze jedno to oczekiwałem raczej pomocy w usunięciu usterki a nie zaspokajać Pana ciekawość. A choćby nawet Pana osądy miałyby być trafne to co za różnica kto naprawia samochód. Opisałem problem chyba dość jasno... Jeśli ma Pan jakąkolwiek wiedzę na temat mechaniki to by się Pan nad tematem pochylił...

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
A skąd tak łatwo Pan osądy wywodzi...
Bo znam życie... więc nie trudno się domyślić jak jest...:D
Jeśli ma Pan jakąkolwiek wiedzę na temat mechaniki to by się Pan nad tematem pochylił...
120 zł za roboczo godzinę... i się mogę pochylić...:D
Natomiast za 50 zł za roboczo godzinę to robię po godzinach za stomatologa...boruję, wyrywam, plombuję...więc jak coś to się polecam...:D

annmaco

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Bielsko-Biała
Mi się wydaje że jak ktoś myśli że jak skasuje błędy to naprawione to jest super :) później jak ktoś kto ma pojęcie i chce zrobić a tam czysto to jest problem bo dochodzenie kosztuje i wymaga czasu a tu wszyscy chcą na wczoraj i nie drogo

redzik

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Człuchów
Witam serdecznie,

Mam problem z silnikiem w JEEPIE Grand Cherokee Wk2. Silnik VM 3.0 V6 250 km. Samochód kopci na szaro na zimnym silniku, nie ma mocy do 3000 RPM , dławi się na 2500 RPM. Zapala łatwo czy ciepły czy zimny. Jak się rozgrzeje to przestaje kopcić ale dalej brak mocy, jak przekroczy 3000RPM to wciska w fotel... Dziwnie rechocze podczas jazdy pod obciążeniem. Nie pokazuje żadnych błędów, wtryski nowe, ciśnienie na listwach ok, ciśnienie na tłokach po 26 atm... Zawór egr sprawdzony, klapy wirowe sprawdzone, przepustnica ok... Turbina spręża... Tłumik drożny, filtry paliwa i powietrza nowe... Jakieś pomysły??
Daj na priv

Do góry Bottom