Hej, przy obrotach 1700 na biegu jałowym najbardziej są wyczuwalne wibracje na kierownicy, przypominają wypadanie zapłonu. Podczas jazdy, przy niskich obrotach na wyższych przełożeniach gdy auto jedzie delikatnie pod górkę drgania są nie do zniesienia, jakby jechał po tarce. Było wcześniej jeszcze gorzej gdy silnik przechodził na 4 cylindry. Po usunięciu systemu MDS ( wymianie na normalne popychacze hydrauliczne i wyłączeniu tej opcji w komputerze ) silnik pracuje cały czas na 8 cylindrach. Drgania są mniejsze bo moc rozkłada się na 8 cylindrów a tym samym jest dwukrotnie krótszy czas pomiędzy kolejnymi cylindrami. Drgania są identyczne na benzynie i gazie. Silnik rozebrałem na części pierwsze i nic nie znalazłem co by odbiegało od normy. Cewki zapłonowe wymienione prąd dochodzi do wszystkich cewek, wtryskiwacze paliwa sprawdzone, Brak błędów, czasy otwarcia wtryskiwaczy są identyczne dla wszystkich wtryskiwaczy i na biegu jałowym chyba było 2ms przy 600obr. pompa paliwa wymieniona na nową , rozrząd wymieniony, wałek rozrządu idealny, Popychacze hydrauliczne nowe sprawdzone po kątem trzymania oleju, Sprzęgło hydrokinetyczne zregenerowane, czujniki powietrza i inne sprawne.
Głowica zregenerowana pod kątem szczelności zaworów, Kompresja idealna na wszystkich cylindrach.
Zapomniałem dodać że gdy auto się toczy z górki na biegu nie ma żadnych drgań nie zależnie od prędkości, drgania występują tylko podczas normalnej jazdy na wyższych przełożeniach przy niskich obrotach gdzie jest niska moc.
Teraz pytanie czy może być temu winna pompa oleju w skrzyni 545RFE ?
Nie widziałem jak zostało zregenerowane sprzęgło hydrokinetyczne, czy sprężyny drgań skrętnych zostały wymienione.
Głowica zregenerowana pod kątem szczelności zaworów, Kompresja idealna na wszystkich cylindrach.
Zapomniałem dodać że gdy auto się toczy z górki na biegu nie ma żadnych drgań nie zależnie od prędkości, drgania występują tylko podczas normalnej jazdy na wyższych przełożeniach przy niskich obrotach gdzie jest niska moc.
Teraz pytanie czy może być temu winna pompa oleju w skrzyni 545RFE ?
Nie widziałem jak zostało zregenerowane sprzęgło hydrokinetyczne, czy sprężyny drgań skrętnych zostały wymienione.
Ostatnia edycja: