• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jestem posiadaczem vw polo 1.4 6n2 1997 z silnikim 100 km.

mirek_81

Początkujący
Punktów
0
Miasto
września
Silnik gaśnie przy zwalnianiu dojazd do ronda skrzyzowania gdy obroty spadaja do 1000 oraz podczas hamowania delikatnie podskakuja obroty i też gaśnie. Byłem u 2 mechaników i to samo już niewiem gdzie mam szukać przyczyny , czy ktoś może mi pomuc

mirek_81

Początkujący
Punktów
0
Miasto
września
Padł wtrysk na 3 cylindrze I po wymianie na nowy zaczęło się to dziać. Potem została wyczyszczona przepustnica oraz został sprawdzony pod kątem elektryki i podobno wszystko ok ale dalej gaśnie

CO wymienione i co sprawdzone przez mechaników?
Padł wtrysk na 3 cylindrze I po wymianie na nowy zaczęło się to dziać. Potem została wyczyszczona przepustnica oraz został sprawdzony pod kątem elektryki i podobnowszystko ok aledalej gaśnie

Ostatnia edycja:

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Wygląda to na nieszczelność gdzieś w kolektorze. Sprawdź szczelność serwa jeśli obroty rosną przy hamowaniu.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Zależy od mechanika. Spora część ,,diagnostów" podłącza komputer i jak nie ma błędów to mówi ,że ok a stary Simos wiele nie widzi ;)

mirek_81

Początkujący
Punktów
0
Miasto
września
Zależy od mechanika. Spora część ,,diagnostów" podłącza komputer i jak nie ma błędów to mówi ,że ok a stary Simos wiele nie widzi ;)
To co mi teraz Samson radzi zrobić ?

To co jeszcze raz do mechanika i konkretnie co ma sprawdzić i wymienić jakieś rady?

Była czyszczenia przepustnica A czy rurki do podciśnienia do serwa to niewiem
To co jeszcze raz do mechanika i co mam mu kazać zrobić?

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Szczelność kolektora i podciśnień. Ja odpalam silnik , żeby chodził na wolnych obrotach i w strategiczne miejsca delikatnie psikam zmywaczem do hamulców i jak jest reakcja silnika to wiadomo, że jest nieszczelność.

mirek_81

Początkujący
Punktów
0
Miasto
września
Czyli sprawdzenie szczelność kolektora i rurek podciśnienia serwa powinno pomuc? Z tego wszystkiego wnioskując?

Szczelność kolektora i podciśnień. Ja odpalam silnik , żeby chodził na wolnych obrotach i w strategiczne miejsca delikatnie psikam zmywaczem do hamulców i jak jest reakcja silnika to wiadomo, że jest nieszczelność.
A jesteś z Wielkopolski okolice Poznania bo ja niemam pojęcia jak to zrobić

Może jest tu kto z okolic Wrześni co mi pomoże to zrobić

Czyli sprawdzenie szczelność kolektora i rurek podciśnienia serwa powinno pomuc?Z tego wszystkiego wnioskując?

Czyli sprawdzenie szczelność kolektora i rurek podciśnienia serwa powinno pomuc?Z tego wszystkiego wnioskując?

I szczelność rurki z podciśnieniem do serwa-dość czesta przypadłość vw.

To w takim razie co majom mi sprawdzić?

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom