• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

John Bean serwis w Polsce - kalibracja, język

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2833
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Szukam kontaktu do serwisu w Polsce lub osób na terenie zachodniopomorskiego, które potrafią skalibrować John Beana Visualinera i ewentualnie wgrać język polski.
Kupiłem używany sprzęt ale potrzebuję go teraz skalibrować przede wszystkim pod swoje warunki (kanał), co radzicie?

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
intercars tym handluje i tiptopol jedz na 12 targi intercars tam w zeszłym roku widziałem jon bina stoisko może ci pomogą

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2833
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Dzięki za info, właśnie na targach umowilem sie z ludzmi z Inter Carsu zeby wytlumaczyli i zeby sie umowic na kalibracje :)

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2833
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Panowie głupio mi pisać ale sprawa pomimo upływu czasu nadal aktualna. Mam jeden namiar do Pana Tomka - bardzo konkretnego i pomocnego przez telefon serwisanta tego sprzętu ale jakoś nie może on dojechać w moje okolice, a płacić kilka tysięcy za sam dojazd mi się nie kalkuluje, czy wiecie czy ktoś w Polsce jeszcze serwisuje John Beana?

qbaradom

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Radom
Inter cars , zadzwoń.
Ja za dojazd serwisu z gdańska do radomia płaciłem 200

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
TIP TOPOL lub MOTO-PROFIL gdzieś jest jeszcze na śląsku główna siedziba ale nie mogę znaleźć tel.bodajże to firma CARTEC-POLSKA tel.32 2030313 wew 112

Punktów
0
Miasto
Nowy Sącz/Limanowa
Witam. Chciałbym poruszyć temat aktualizacji bazy danych urządzeń do kontroli geometrii kół firmy John Bean. Posiadamy 3 urządzenia z serii John Bean V3D i jesteśmy zainteresowani współpracą dotyczącą zarówno kalibracja jak i aktualizacja bazy danych. Jeżeli ktoś może pomóc, proszę o kontakt.

Astonbalt

Początkujący
Punktów
0
ajwenserwis
Witam. Chciałbym poruszyć temat aktualizacji bazy danych urządzeń do kontroli geometrii kół firmy John Bean. Posiadamy 3 urządzenia z serii John Bean V3D i jesteśmy zainteresowani współpracą dotyczącą zarówno kalibracja jak i aktualizacja bazy danych. Jeżeli ktoś może pomóc, proszę o kontakt.

Witaj, serwisujemy urządzenia Hofmann i John Bean. I moglibyśmy wykonać te prace, o które pytasz. Jeśli sprawa wciąż aktualna to proszę o kontakt na markewicz@best-prod.com

pozdrawiam

Rafał Markiewicz

Manitoba1

SuperMechanior
Punktów
56
Miasto
Psary
www.automototechnika.com
No i tak to jest, ludzie kupią teoretycznie sprzęt po okazyjnej cenie a tu na dzień dobry problem.
Wezwanie serwisu kosztuje, naprawa kosztowna i po dodaniu wszystkich kosztów okazuje się że w tej cenie albo za nie wiele więcej miało by nowy sprzęt

arcadio

Uczestnik
Punktów
6
Miasto
Radom
nowoczesnywarsztat.com.pl
Kupujcie dalej JB - po co ci kalibracja , przecież wg. przedstawiciela jest niepotrzebna, i stanowisko też możesz mieć niewypoziomowane PS. wyłączny przedstawicielem John Bean w Polsce jest firma Cartec z Katowic

Rafał2014

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Warszawa
Witam, potrzebuje pomocy przy kalibracji i konfiguracji Johna bean 3d sun.
Serwis znajduje się na Pradze Południe.
Pozdrawiam

Punktów
1
Szanowni Państwo
Z zasady nie udzielam się na forach ale faktycznie wygląda na to że ciężko mnie znaleźć, słyszę po warsztatach że powinienem coś z tym zrobić, więc ok.. niewykluczone że jestem "panem Tomkiem" z któregoś z powyższych postów bo geometrię JohnBean serwisuję 21 lat. Naprawa, kalibracja, aktualizacja, spolszczenia, szkolenia (również Hofmann). Jeśli ktoś z Państwa potrzebuje pomocy przy maszynie można się kontaktować, zapraszam: Tomasz Kobiela, tel: 572 023 100, tomasz.kobiela@outlook.com
Pozdrawiam i dziękuję

Do góry Bottom