• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jumper 2.2HDI pasek wspomagania

marteo

Bywalec
Punktów
6
Cześć za Chiny Ludowe nie wiem jak założyć pasek od wspomagania w wyżej wymienionym samochodzie. Napinanie jest za pomocą pompy ale nigdzie nie mogę znaleźć żadnej instrukcji napinania tego paska Bardzo proszę o pomoc. Dziękuję i pozdrawiam :)

marteo

Bywalec
Punktów
6
Ty piszesz o silniku w ktorym jest jeden pasek dla wszystkiego a ja mam silnik z dwoma paskami. Jeden z napinaczem glowny i drugi tylko dla pompy wspomagania

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
co by nie było żem chooy niepomocny
proszę bałdzo proszę Pana:

Nazwa towaru:
NARZĘDZIE MONTAŻOWE PASKA ELASTYCZNEGO
Kod towaru:
1987947000
Kod producenta:
1 987 947 000
Jednostka miary:
SZT
Producent:
BOSCH
cena: jedyne 365,01 PLN brutto

połamałeś kółko?

od klimy masz elastic

od wspomy miało być, sorki.

Ostatnia edycja:

mrqq

Bywalec
Punktów
11
tak dokladnie to drugi jest do pompy wspomagania i pompy wody. jest elastyk potrzene jakies narzedzie do montazu . tylko nie zakladaj narzedzia na kolo z pompy bo faktycznie bedziesz go zaraz szukal :)

marteo

Bywalec
Punktów
6
Dzieki Panowie. Juz zamontowane. Ogolnie zajmuje sie budowa silnikow benzynowych, ale klient sie uparl zeby mu ten pasek zrobic i wiele innych rzeczy.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
ja uzywam łyżek do tapicerki albo wkrętaków, zalezy co podejdzie.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
824
Miasto
Gdańsk
a ja mam z blaszki uklepaną rampę którą zakłada się na koło wału, ma ona delikatny rant by trzymać się wału, zakładam na to pasek i delikatnie kręcąc pasek wchodzi na kółko. Śrubokrętami można ale nacinają pasek o krawędź koła jak i o same wkrętaki.

Do góry Bottom