• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kłopot z żarówką H7 świateł mijania w BMW E91

jurek141

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Witam wszystkich! Od jakiegoś czasu co 1-2 miesiące muszę wymienić żarówkę H7 świateł mijania w E91, bo żarówka przestaje palić.
Kontakty kolejnej żarówki do wymiany się postaram przysłać na zdjęciu (widać jakby jeden przepalony kontakt). Co się dzieje i co jest do naprawy?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za poradę

Załączniki

• Żarówka .jpg
    Żarówka .jpg
    107,6 KB · Wyświetleń: 21

jurek141

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Dzięki za odpowiedź, kostka siedzi na dosyć krótkich 2-ch przewodach do żarówki, ale może się da je wymienić od strony koła. Albo może rozwalić tą kostkę kombinierkami i przewody połączyć z żarówką bez kostki ) Bo założyć nową kostkę w takiej wąskiej przestrzeni obok lampy raczej się nie da bez zdejmowania lampy

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1660
Do tego co napisali koledzy powyżej - wymień żarówki na innego producenta. Może cała seria im nie wyszła.

jurek141

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Witam, kupiłem nową kostkę z 2-ma przewodami do żarówki H7, ale od strony koła po zdejmowaniu zaślepki nie ma miejsca żeby wymienić ta kostkę na nową. Bo przewody do starej spalonej kostki tak krótkie, że jak dla mnie wymiana kostki jest możliwa tylko po zdejmowaniu całej lampy (

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1660
Bo przewody do starej spalonej kostki tak krótkie, że jak dla mnie wymiana kostki jest możliwa tylko po zdejmowaniu całej lampy (

w maluchu szło jeszcze tak zrobić :) demontaż reflektorów jest teraz standardową procedurą.
tutaj nic nie wymyślisz: albo masz ze 2 łokcie i ze 3 nadgarstki, do tego heinego medina, albo zrzucasz lampę.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1660
taaa, pakuj szybkozłączki. szczególnie do lampy gdzie jest gorąco.

z pierwszymi do do dziś pamiętam jakie się cuda działy. ostatnie jeszcze jako tako. jedyne co mogę polecić to ORGINALNE wago. ale to do normalnych instalacji w domu a nie do samochodu.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1660
bardzo dobrze kombinujesz :)

ale czy masz bana na google?

ogólnie robota lekka i łatwa.
od siebie mogę dodać, że warto mieć duży karton lub koc do położenia na nim zdemontowanego zderzaka. unikniesz zarysowań lakieru.

kabelki ładnie polutuj, a do zabezpieczenia użyj koszulek termokurczliwych.

Do góry Bottom