• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

K-jetronic ferrari 308

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
Witam . Panowie klient to ferrari 308 z silnikiem v8 z systemem lat 90 k-jetronic firmy bosch czy posiada ktoś ogólna wiedzę na temat k-jetronica? Potrzebuje informacji ogólnie ciśnień na wtryskiwaczach, na regulatorze paliwa tzw warn-up,? Na co zwrócić szczególną uwagę? Manuala w pl ciężko znalescdodam że wtryskiwacze nowe zapłon ogarnięty w komplecie A silnik chodzi jak sieczkarnia. Ktoś coś podpowie?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Ostatnio w internecie znalazłem książkę o kejet w MB 190. Poszperaj w Google.

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
Panowie dzięki za podpowiedzi :) moze to rozwiaze moje problemy m.in z odpalaniem na zimnym silniku i jego nierówna praca. Przestudiuje to dokładnie. Kurde stare niby rozwiazanie A uważam osobiście za przeklenstwo

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Pamietaj...jak jest dobrze to chodzi jest super...a jak zacznie sie j..epać to juz jest jazda po bandzie.ten typ tak ma.
powodzenia zycze i cierpliwości z tym
.. a jak uda ci sie trafnie zdiagnozować i usunąć usterkę to nie zapomnij sie tu zameldować ...pozdrawiam

a ...i...kliknij wszystkim "lubie ":)

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
A skoro jeśli się trochę osób zebrało to chciałbym was zapytać o k-jetkilers. Spora sprzeczność z oryginałem ale czy warto ktoś może to testował??

Do góry Bottom