• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

[K] Używany klucz pneumatyczny YT,ASTA,SCORPIO,CP itp

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Witam,
Jak w temacie,chętnie zakupię uzywany klucz pneumatyczny najchętniej z serii tych 1356Nm (czy yato czy asta nie istotne,przecież to to samo) lub ewentualnie inny sprawdzony o momencie odkręcania co najmniej 700-800Nm.Mile widziany Metabo SR2700/2900
Nie oczekuje stanu "igła",ale dobrze by było,gdyby klucz trzymał parametry i chciał jeszcze troche pochodzić ;)
Moge wydać ok 200-250zł.

pozdrawiam

Rash'u

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
65
Miasto
Gryfice
mechanik-gryfice.pl
no w sumie racja;p hazetem beda krecic az sie rozleci;d

aaa co do klucza pneumatycznego z yato to nie polecam znajomy ma ten sredni czerwony jakis i mowi ze katastrofa;/ ja ogolnie wszystkie komplety kluczy kleszczy srubokretow mam z yato i fakt narzedzia daja rade grzechotki bardzo wytrzymale ludzie sie dziwia mi ze na kazda grzechotke zakladam 2m rure i nic sie z nimi nie dzieje. narzedzia dobre ale pneumatyka slaba.

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Też jade w dużej mierze na Yato i nie narzekam :) ten klucz 1356Nm z Yato mam przetestowany,używałem go wiele razy i na prawde daje rade,właściciel też bardzo go sobie chwali,zaprzyjaźniony warsztat lata za to na ASTAch tez 1356Nm a to w zasadzie ta sama konstrukcja.Ten "średni" pneumatyk z yato 600 coś Nm to porażka,ale te duże dają rade :)
odobno podnośniki Yatowskie też nie powalają jakością.

Rash'u

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
65
Miasto
Gryfice
mechanik-gryfice.pl
no nie powalaja hahah bo jeden mam za 400 zl do 3.5 t i jest katastrofa;/ 1 ktory wzialem ze sklpeu i przyjechalem i odrazu poszedl pod samochod to po 2 sekundach opadl; do konca xd :D wymienili mii tamten zaczal po miesiacu opadac xd wiec zalozylem nowe uszczelki i narazie jest ok

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Ja mam MASTIFFa 2.5t i daje sobie rade z osobówkami,ten taki niskoprofilowy :) jeśli ten kiedyś padnie zakupie identycznego

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Nadal aktualne!!! Moge rozważyć równiez inne markowe klucze....byle sprawny i dobrze tłukący ;)
No i cena....może być również ciut wyższa ;) powiedzmy,że do 300zł ;)

Ostatnia edycja:

darcioinstal

Początkujący
Punktów
0
placac 300 za cos co pochodzi niewiadomo ile to dokładajac deko masz nówke
ale jak chcesz to moge zobaczyc czy nie złoze czegos z moich bylych kluczy, łopatki załatwie nowe i powinno pochulac

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
placac 300 za cos co pochodzi niewiadomo ile to dokładajac deko masz nówke
ale jak chcesz to moge zobaczyc czy nie złoze czegos z moich bylych kluczy, łopatki załatwie nowe i powinno pochulac
można kupić części do pneumatyków?

darcioinstal

Początkujący
Punktów
0
sa stosunkowo drogie ale mam takiego miglanca, co do sporej ilosci czesci ma dostep a jak nie ma, to od czegos innego dopasuje choc nie zawsze. Gdy do wymiany np cylinder(i nie da sie przetoczyc) plus wirnik to oczywiscie ze sie nie oplaca.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
my mamy parę pnematyków a wśród nich takiego jednego taniego na 1/2 cala i w nim tylko pękła taka jedna część która odpowiada za udar :D taki jakby młoteczek myślałem że tego nie da się kupić

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Darciostal-za Scorpio rzeczywiście by sie nie opłacało 300zł dawać,jednak gdyby ktoś zaoferował mi dużego metabo to nie zastanawiałbym sie długo ;)
Wczoraj znalazłem to i sie zastanawiam:
http://allegro.pl/wurth-klucz-pneumatyczny-1-2-cala-i3563831352.html
Tylko nigdzie nie moge znaleźć specyfikacji technicznej tego klucza.....
Jak nic ciekawego nie znajde to przy odrobinie wolnej gotowki kupie nowego scorpio i tyle ;)
A jakie klucze bys mial do zaoferowania po naprawie?;)

darcioinstal

Początkujący
Punktów
0
my mamy parę pnematyków a wśród nich takiego jednego taniego na 1/2 cala i w nim tylko pękła taka jedna część która odpowiada za udar :D taki jakby młoteczek myślałem że tego nie da się kupić
młotki(sa dwa) czy obudowa młotków? jak dasz maila to ci podesle rozrysowane czesci klucza yatowskiego, scorpio, czy jakie tam podobne scierwo. uzywane napewno znajde nowe pewnie tez ale cenowo nie bardzo sie opłaca

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
bez przesady, dawał radę przy autobusach :)

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Chyba przy odkręcaniu śrub mocujących tapicerkę :p mam klucz z tej samej serii (kupiłem na allegro nówke powystawową razem z walizka i nasadkami za 60 lub 70zł) i przy ciśnieniu 8bar i przewodzie 10mm w srodku czasem ma problem z odkreceniem koła w osobówce (trzeba długo stukać)

darcioinstal

Początkujący
Punktów
0
bez przesady, dawał radę przy autobusach :)
ja dziabam takim jak ten, w niepowolanych rekach sruby urywa
http://allegro.pl/show_item.php?item=3573794231

Chyba przy odkręcaniu śrub mocujących tapicerkę :p mam klucz z tej samej serii (kupiłem na allegro nówke powystawową razem z walizka i nasadkami za 60 lub 70zł) i przy ciśnieniu 8bar i przewodzie 10mm w srodku czasem ma problem z odkreceniem koła w osobówce (trzeba długo stukać)
w taka chinszczyzne 8 barów wpompowac to strach w oczach, to co dobre wystarczy 6

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry Bottom