• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kabel hud obd2

Bartoszbart

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Manchester
Witam, chciałem zainstalować zwykły projektor hud na szybę ale kable od złącza obd2 są pourywane. Ma ktoś schemat kabla obd2 to mini usb? Lub może ktoś ma taki kabel i mógłby dla mnie zrobic fotkę wtyczki obd2. Wtyczka ma 6 przewodów: czerwony ,biały, szary, zielony,żółty, czarny
I przylutowane były do masy ,+12v, kline high, k line low , can+, can-
Piny: 4-5, 6,7,14,15,16 o ile dobrze pamiętam. Dziękuję z góry za pomoc

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1560
Kabel istnieje ale k line high i k line low i can plus i can minus NIE
podobnie jak kabel hdmi-serial czy taki :D
przejsciowka-usb-na-380v[1].jpg
1410137497_r2hpnm_600[1].jpg

pewnie z gniazda obd bierze tylko zasilanie. bo tak jest poważniej, niż z zapalniczki. to takie profesjonalne, jak się wpinamy w super tajne gniazdko tylko dla warsztatów :)

podłącz ten wyświetlacz do zasilacza usb i zobacz czy zadziała.

Ostatnia edycja:

Bartoszbart

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Manchester
podobnie jak kabel hdmi-serial czy taki :D
Wyświetl załącznik 39557
Wyświetl załącznik 39558

pewnie z gniazda obd bierze tylko zasilanie. bo tak jest poważniej, niż z zapalniczki. to takie profesjonalne, jak się wpinamy w super tajne gniazdko tylko dla warsztatów :)

podłącz ten wyświetlacz do zasilacza usb i zobacz czy zadziała.
I co to da? Pod zasilacz działa bo sprawdzałem, potrzebuję jeszcze odczytać, prędkość, temperature oleju i inne rzeczy. Tak naprawdę mega poważnie jest wpinać się w obd2

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1560
Tak naprawdę mega poważnie jest wpinać się w obd2
właśnie, bardzo łatwo coś sfajczyć jakiś komputer na pokładzie.
więc nie kombinuj tylko kup nowy kabelek za kilka złotych od chińskiego przyjaciela.

Bartoszbart

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Manchester
właśnie, bardzo łatwo coś sfajczyć jakiś komputer na pokładzie.
więc nie kombinuj tylko kup nowy kabelek za kilka złotych od chińskiego przyjaciela.
Wiem że łatwo coś sfajczyc, przez to że pomyliłem nazwy pinów pisząc post w nocy po kilkunastu godzinach pracy zostałem potraktowany ja chłopiec. Nie mam problemów z diagnostyka auta wiem jakie piny za co odpowiadają. Ale nie mam schematu hud i nie wiem jakie piny obd so przypisane pinom w mini usb. Pewnie masz rację łatwiej będzie kupic kabelek niż czekać na sensowna odpowiedź. Chciałem go naprawić bo nie lubię wyrzucać rzeczy które mogą jeszcze posłużyć. Dzięki wszystkim za zainteresowanie postem . Pozdrawiam

Bartoszbart

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Manchester
Ok ,temat można zamknąć. Kabel naprawiony . Jakby ktoś miał podobny problem to niech pisze na priv chętnie pomogę

Do góry Bottom