• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kamera Cofania Ford Kuga MK1 2012 r.

diesel16v

Początkujący
Punktów
0
Witam . Mój tato kupił Fordzika Kuge z 2012 r. Ostatnio zauważyłem że nad tablica rejestracyjna jest kamerka , prawdopodobnie jest to kamera cofania . Stąd moje pytanie : Gdzie mogą być lub którędy poprowadzone zostały kable do ekranu LCD którego niestety nie ma ? Samochodzik był z Niemiec ale kupiony w autoryzowanym salonie Forda . Chce dokupić ten ekran tacie bo chyba w salonie go podwędzili , nie sadze ze niemiec to zrobił . Nie mam pojęcia gdzie mogą być kable a nie chce tego rozwalać i odkręcać plastików bez minimalnej wiedzy . Spotkaliście sie z takim przypadkiem ? Dziekuje z góry za każdą pomoc .

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
615
Miasto
Radom
jeśli to fabryczna kamerka cofania to jest do niej 7 przewodów. Pewnie nie masz wyświetlacza bo ktoś wstawił chiński tablet z kamerką cofania i teraz konsola świeci pustką

diesel16v

Początkujący
Punktów
0
Dzieki za wszystkie odpowiedzi . Kuga była z salonu Forda w Lublinie ale była z Niemiec sprowadzona . Fabryczna nie jest bo jeśli by była to przy włączeniu wstecznego biegu powinien się pojawiać obraz na komputerze . Poniżej wrzucam zdjęcie jak wygląda komputer , nawigacja . Wiec kamera była zakładana osobno . Wraz z dokumentacja auta , w osobnej książce jest cała dokumentacja do kamery cofania . Dopiero potem sie zorientowałem bo nic nie wskazywało że taka kamera tam jest .

Jest opcja że kamera jest bezprzewodowa.
Jesli kamera jest bezprzewodowa to coś zmienia . Wstępnie szukałem takiego monitora LCD do tego jaki jest w tej dokumentacji ale nie moge tego znaleźć.

Poradzicie jak to ugryźć ?
Radio
https://www.google.pl/search?q=blau...sKHeL8D94Q9QEwAHoECAUQBA#imgrc=3PbgXb6YcZTypM:

Do góry Bottom