• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Katalizator Megane III 1.6 2010r

Sharter0N

Nowy
Punktów
0
Dzień dobry/wieczór.

Chciałbym prosić o pomoc w dobraniu katalizatora uniwersalnego/zamiennika do Megane III 1.6 2010r. Mój oryginał niestety rozleciał się w środku (brzęczy), samochód ma duże spadki mocy oraz w sterowniku widnieje błąd katalizatora (niska sprawność) występujący raz na jakiś czas.

Nikt w całej polsce nie sprzedaje używanego oryginału, przestrzał cenowy jest ogromny jedyny zamiennik który występuje to 1300 zł. Ze względu na specyficzny kształt mam problem w dobraniu czegoś odpowiedniego. Bardzo proszę o pomoc osoby która siedzi w temacie wydechów, poniżej zamieszczam fotkę jak wygląda oryginał.

Zamiennik katalizatora z megane II który kształtem jest 1:1 wystepuje za ok 600 zł do tego samego silnika K4M 1.6. Pytanie czy ze względu na niższa emisje spalin sonda za katalizatorem nie będzie mi sypać błędami? Może już ktoś kiedyś dobierał katalizator uniwersalny lub wkład do takiej renówki będę wdzięczny za pomoc

1675526108820.jpeg

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Nikt w całej polsce nie sprzedaje używanego oryginału
208775_pierwszy-gif-z-dzwiekiem.gif Tera to żeś dał do pieca...:D Nikt nie sprzedaje, bo już dawno wszystkie wycięte i sprzedane...:D

Kup uniwersalnego kata na euro 4 i wspawaj i będzie latać...:D

Sharter0N

Nowy
Punktów
0
Wyświetl załącznik 47621 Tera to żeś dał do pieca...:D Nikt nie sprzedaje, bo już dawno wszystkie wycięte i sprzedane...:D

Kup uniwersalnego kata na euro 4 i wspawaj i będzie latać...:D
Wiem że dużo osób w polsce decyduje się na wycięcie katalizatora, ale mam jeden samochód w którym tak zrobiłem i jednak z wiatrem czasem zalatuje pięknym zapachem z lpg w nawiewy i chciałbym tego uniknąć :D

Pełno na internecie układów wydechowych z demontażu, ale akurat do tego modelu brak przeszukałem cały internet :D

Chyba prościej i anonimowo sprzedać na skup niż ogłaszać w internecie chwila po tym jak został skradziony

Do góry Bottom