• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kia 2.9crdi

cudaczek61

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lomianki
Witam,kolegow i kolezanki,mam pytanie odnosnie w/w silnika po wymianie uszczelki pod glowica sprawdzeniu szczelnosci i splanowaniu glowicy nadal jest olej w plynie nasmienie ze jak byla zdjeta to zauwazylem ze tuleja na jednym z cylindrow lekko odstaje wiec ja bez zadnych oporow wsunolem na swoje miesce,czy moze to byc przyczana dostawania sie oleju.mechanik ktory to robil upiera sie ze wszystko ok tylko trzeba plukac uklad.dzieki za odpowiedzi

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
jeśli mechanik twierdzi ,że trzeba wypłukać to zapewne wie ,że tego nie zrobił i od tego warto zacząć

cudaczek61

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lomianki
Mechanik robil,jak bylem u niego wydlubac alternator to wtedy to zauwazylem i wcisnalem,chlodnicy oleju nie ma,pare razy byl juz plukany i wydaje mi sie ze powinno byc juz ok a nie jest

RafałMS

Gaduła
Punktów
9
Miasto
Siec
Jak może chłodnicy nie mieć? Jeśli dobrze kojarzę to albo jest ona luzem , albo zintegrowana z obudowa filtra oleju. Chyba że ktoś tuning olejowy robił ..

Do góry Bottom