• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kia carnival 2003 wyrzuca płyn

Cez110

Początkujący
Punktów
0
Witam. Mam pytanko. Posiadam Kia carnival 2003r zaczęło wbijać płyn że zbiornika wyrównawczego. Odkamienilem termostat i korek i wyczyscilem obudowę termostatu z kamienia. Z powrotem poskladalem zalalem płynem. Odpaliłem silnik żeby odpowietrzyc układ tak po 3 min pracy auta zaczęło wbijać płyn do góry czy tak powinno być czy powinno bombelkowac i pynu powinno być caraz mniej żeby jeszcze dolać. Wywala dalej płyn do zbiornika wyrównawczego co może być przyczyna. A i jeszcze jedna dziwna żecz podczas postoju na rozgrzanym silniku przestaje wiać ciepłe powietrze. Podczas jazdy grzeje normalnie. Ale po chwilowym postoju przestaje

Cez110

Początkujący
Punktów
0
Test zrobiłem. Płyn nie zmienił koloru więc jest ok. Zastosować odkamien8acz do chłodnicy i układu? Może gdzieś jest mały przelot i się cofa?

Cez110

Początkujący
Punktów
0
Odkamienilem cały układ dwa razy. I przeplykalem woda destylowana 4 razy i zalalem na nowo płynem chlodzocym termostat sprawny obieg jest czy to może być wina korka zamyjajocego że wyrzuca wodę?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2080
Miasto
Kaczory
Jeżeli będzie uszkodzony to tak.

bobsley6

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Wrocław
Musze zaproponowac swoim klientom przed rozebraniem silnika , ze wypłucze im dokładnie układ chłodzenia . Bez tego ani rusz :):D .... sciagaj głowice i działaj ....

Cez110

Początkujący
Punktów
0
Korek wymieniony. Przez 10 dni był spokój ale dziś na postoju jak silnik chodził po 10 min zaczęło wyrzycac zbiornikiem płyn chlodniczy. Po zgaszeniu zassalo spowrotem że zbiornika do układu. Już nie wiem o co chodzi

Do góry Bottom