• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kia cee'd 2008 drganie i hałas przy hamowaniu

ma1kel

Początkujący
Punktów
0
Witam jak w temacie.
Mam auto kia cee'd 1.6 crdi 115km z 2008r. Problem mianowicie pojawia się w trakcie jazdy. Jeśli hamuję z prędkości 110kn/h lub więcej, jest słyszalny hałas wydobywający się z przedniej osi. Tak jakby dźwięk dudniącej opony ciężko to opisać i lekkie drganie kierownicy. Nie dawno były wymieniane wahacze oraz ustawiana zbieżność

Dbanan992

SuperMechanior
Punktów
92
Miasto
Luton
Nie wierzę... Jakbyś oddał laptopa do serwisu na czyszczenie a po odbiorze nie miałbyś dźwięku to pisał byś na elektrodzi temat zamiast wrócić tam gdzie to robiłeś?
A może sam grzebałeś?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Nie no, sam to by nie grzebał, bo za głupi jest... ale przyszedł śwagier z flaszką...:)
I jak już chlapli co nieco, to poczuli, że som hardcory i takim o to sposobem napartaczyli to co opisane...:)
A na drugi dzień jak już wytrzeźwieli to się za łeb złapali i dawaj pisać posta na forum...:)

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
albo nie jest samobójcą żeby wracać do partaczy którzy jeszcze bardziej zepsują.
To pewnie takie partacze jakich się tu chmara loguje codziennie...:)
Biedaki co ich stać na furę, ale na serwis u fachowca już nie i się ciągają po różnych norach co robią za 5 złotych taniej...:) a potem jak ich 4 litery bolą po wydymaniu to lądują tu i beczą...:)

nanab

SuperMechanior
Punktów
478
Miasto
Bydgoszcz
Serwis u fachowca zwykle tak się kończy jak tutaj i to raczej w tych droższych warsztatach. Garażowcy robią lepiej bo nie idą byle jak byle szybko i następny.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Serwis u fachowca zwykle tak się kończy jak tutaj i to raczej w tych droższych warsztatach. Garażowcy robią lepiej bo nie idą byle jak byle szybko i następny.
Bo ty nigdy fachowca nie widziałeś, dlatego tak twierdzisz...:)
A ty w swojej branży jesteś fachowcem ?:) czy nie ?:)

ma1kel

Początkujący
Punktów
0
Poziom wypowiedzi niektórych z was panowie to poniżej mułu i dna. Fajnie obrażać wszystkich i wszystko . Poziom rynsztoku. Rozumiem, że panowie swoje frustrację i emocje muszą wylewać na forum zamiast rzetelnie odpowiedzieć. Pozdrawiam
Proszę moderatora o zamknięcie tematu bo nie ma sensu dyskutować tutaj z samymi panami z przerośniętym ego haha

nanab

SuperMechanior
Punktów
478
Miasto
Bydgoszcz
Bo ty nigdy fachowca nie widziałeś, dlatego tak twierdzisz...:)
A ty w swojej branży jesteś fachowcem ?:) czy nie ?:)
No niestety nie widziałem fachowca, szukałem w wielu warsztatach, ale ciężko znaleźć ten 0,00001% mechaników którzy mają coś pod kopułą.
Nie wiem czy jestem fachowcem, ale na pewno mam wiedzę sporo większą niż przeciętny człowiek i taki gościu z ulicy pod tym względem nie zagnie mnie w mojej dziedzinie jak to bywa u mechaników.

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Za fachowca myślę że uważa się sporo tu znajdujących się osób (nie jestem w tym gronie, ale cały czas gonie do tego żeby móc za pare lat tak powiedzieć). Ale jak to mówia... Krowa co dużo ryczy mało mleka daje....

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Nie wiem czy jestem fachowcem,
No to skoro nie wiesz, czyli nie jesteś...:) czyli nie masz prawa krytykować fachowców...:) jedynie co najwyżej partaczy...:)
Automatyczne połączenie postów:

Za fachowca myślę że uważa się sporo tu znajdujących się osób (nie jestem w tym gronie, ale cały czas gonie do tego żeby móc za pare lat tak powiedzieć). Ale jak to mówia... Krowa co dużo ryczy mało mleka daje....
Czyli co, nie potrafił byś profesjonalnie, zgodnie ze sztuką zrobić serwis hamulcy, naprawić układ zawieszenia i ustawić po tym geometrii ?:)

nanab

SuperMechanior
Punktów
478
Miasto
Bydgoszcz
No to skoro nie wiesz, czyli nie jesteś...:) czyli nie masz prawa krytykować fachowców...:) jedynie co najwyżej partaczy...:)
Po pierwsze nie muszę być piekarzem żeby stwierdzić że chleb smakujący jak gówno smakuje jak gówno. Po drugie większość tych co uważa się za fachowców to partacze-efekt Krugera-Dunninga.

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Akurat tego nie powiedziałem bo staram się być profesjonalny w tym co robię, ale nie mi to oceniać. To rynek weryfikuje profesjonalnosc i sztukę oraz wiedzę która zdobywałem przez lata... A jak na razie nie narzekam więc chyba najgorzej nie jest...

Do góry Bottom