• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kia cee'd 2008 drganie i hałas przy hamowaniu

ma1kel

Początkujący
Punktów
0
Witam jak w temacie.
Mam auto kia cee'd 1.6 crdi 115km z 2008r. Problem mianowicie pojawia się w trakcie jazdy. Jeśli hamuję z prędkości 110kn/h lub więcej, jest słyszalny hałas wydobywający się z przedniej osi. Tak jakby dźwięk dudniącej opony ciężko to opisać i lekkie drganie kierownicy. Nie dawno były wymieniane wahacze oraz ustawiana zbieżność

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
staram się być profesjonalny w tym co robię
Starasz się - czy jesteś :) bo to dwa różne tematy...:)
nie mi to oceniać.
Oczywiście, że tobie...:) bo albo wiesz co robisz i jesteś świadomy tego co robisz i robisz to profesjonalnie i zgodnie ze sztuką i śmiało możesz się nazywać fachowcem...:)
Albo nie bardzo wiesz co robisz i nie jesteś świadomy tego co robisz i czasem uda się zrobić coś zgodnie ze sztuką, ale zazwyczaj jest jako tako... i wtedy jesteś paprokiem...:)

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Nie mi oceniać bo naprawiam czyjeś auto... Skoro jest klient zadowolony, auto zrobione, to on sam ocenia mój profesjonalizm i jakość naprawy o czym mówi przykładowo innym co jest dla mnie reklamą i opcją zdobycia kolejnego klienta... Wiele osób ma zbyt wysoka samoocenę i ma się za profesjonalistów, fachowców itp itd a tak na prawdę to właśnie te paproki o których wspomniales... Dlatego o tym co zostało wspomniane wyżej decydują klienci i tak jak ja powiedziałem wyżej... To rynek weryfikuje profesjonalizm i bycie fachowcem.. Ja jedynie mogę być pewien swojej wiedzy i umiejętności... Tyle

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Skromność... Może trochę...ale bardziej raczej myślenie że dużo brakuje mi do osób które np mnie uczyły...

Do góry Bottom