• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

kierunkowskazy OPEL VIVARO 2004r

speedladyy

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bieruń
Witam,
otóż mój problem polega na tym że gdy załączę światła lub nie, przy załączeniu prawego kierunkowskazu zaczyna on migać szybko jakby przepalona była żarówka ale gdy dodam gazu lub jadę po nierównościach(dziurach) to zaczyna działać normalnie ale na chwilę. Przed wystąpieniem tego działo się tak że gdy miałam włączony lewy kierunkowskaz to przy odbijaniu(skręcaniu kierownicą w drugą stronę) załączał się prawy, również jak lekko dotknę palcem dźwigni do góry także się załączał. Wypielam już cały mechanizm przedmuchałam go sprężonym powietrzem (zapomniałam o prze psikaniu go contakt sprayem:) usterka zniknęła na parę dni.
Oczekuję na jakieś podpowiedzi gdzie szukać i co może być przyczyną, prawy kierunek oraz awaryjne działają dobrze.

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
Mogła się uszkodzić mechanicznie ale jak ktoś laski wozi to czasem nogą mogą zahaczyć i już, najlepiej gdzieś podjechać może ktoś ma i podmienić na chwilę.:D:D:D

speedladyy

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bieruń
Mogła się uszkodzić mechanicznie ale jak ktoś laski wozi to czasem nogą mogą zahaczyć i już, najlepiej gdzieś podjechać może ktoś ma i podmienić na chwilę.:D:D:D
xd jakie laski auto służy do przewozu ludzi i czasem narzędzi na budowie XD

masa w tylnej lampie
sprawdzę xd

jeszcze wczoraj to zauważyłam że jak wcisnę pedał hamulca to załącza się kontrolka na zegarach, a jak puszcze pedał to gaśnie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry Bottom