Witajcie, zamontowałem nowe, aluminiowe cięgno do klap kolektora w m272, po tygodniu wyrwał się gwint ze śrubki z kulką do cięgna, nie chce aby sytuacja się powtórzyła, macie na to jakieś sprawdzone sposoby? Czy może od razu założyć nowy kolektor?
Tak, ja mam , Klapy OFF- remap ECU. chodzi z egr OFF do końca zycia i jeden dzień dłuzej i czysciutki kolektor nie mówiąc o mocy. Tam na jednej lini jest referencja 5v na klapy egr i nastawik turbo- wiecej nic dodac...macie na to jakieś sprawdzone sposoby?
Nie ten silnik kolegoTak, ja mam , Klapy OFF- remap ECU. chodzi z egr OFF do końca zycia i jeden dzień dłuzej i czysciutki kolektor nie mówiąc o mocy. Tam na jednej lini jest referencja 5v na klapy egr i nastawik turbo- wiecej nic dodac...
wpadka - oczywiscie oM642 pisałem , na telefonie juz nie dowidzam literek z forum -starosc.
No sorkiwpadka - oczywiscie oM642 pisałem , na telefonie juz nie dowidzam literek z forum -starosc.
I tak każdy te klapy usuwa , bo sie boi że sie urwą i wpadną![]()
Wiadomo, jednak pytanie kieruję pod kątem benzyniakaJestem tego samego zdania jak kubart![]()
, w dieslu raczej tylko cięgna spadają i silniki krokowy.Miałem problem z klapami, kupiłem zestaw naprawczy klap wirowych, pasuje idealnie, jako oryginał, zadowolony))) Kto potrzebuje...