• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Klimatyzacja aut. Scenic 2 1.6 16v z 2005

adlerkm

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
179
Miasto
Kowalewo Pomorskie
Witam serdecznie kolegów po fachu. To mój pierwszy na tym forum i bardzo liczę na Waszą pomoc. Chodzi o klimatyzację w Scenic-u II - zdechła i koniec. Mam do dyspozycji KTS ( Clip do mnie jedzie ) Załączam klimę z panelu sterownia i cisza sprężarka stoi. Kiedy wysteruję KTS-em UPC, sprzęgło zaskakuje, ale ,idąc dalej, podglądam komunikację sterowników i : teraz tak - sterownik klimatyzacji widzi włączoną klimę a UCH ( czy jak kto woli BSI ) niestety nie. Dodatkowo wiem że centralka jest nie skonfigurowana i nie można jej skonfigurować (wyskakuje błąd - nieoczekiwana odpowiedź ze sterownika) . Postanowiłem wymienić UCH (bsi) z przemianką pamięci i dalej jest to samo czyli dosłownie żadnych zmian, UPC musi działać skoro urządzeniem mogę wysterować klimę a dalej co ................... ? Nie mam pojęcia, nie wiem za co się dalej zabrać . Jeśli ktoś przerabiał podobny temat i byłby skory coś podpowiedzieć będę wdzięczny .

P.S.
Klima po pełnej obsłudze - także proszę nie pisać napełnij klimę albo sprawdzić bezpieczniki

bombel1985

SuperMechanior
Punktów
20
Miasto
Usa
najlepiej jak byś sczytał kody clipem miałem pare razy taki przypadek ale musze wiedziec jaki masz bład

Do góry Bottom