adlerkm
Zweryfikowany Mechanik
Witam serdecznie kolegów po fachu. To mój pierwszy na tym forum i bardzo liczę na Waszą pomoc. Chodzi o klimatyzację w Scenic-u II - zdechła i koniec. Mam do dyspozycji KTS ( Clip do mnie jedzie ) Załączam klimę z panelu sterownia i cisza sprężarka stoi. Kiedy wysteruję KTS-em UPC, sprzęgło zaskakuje, ale ,idąc dalej, podglądam komunikację sterowników i : teraz tak - sterownik klimatyzacji widzi włączoną klimę a UCH ( czy jak kto woli BSI ) niestety nie. Dodatkowo wiem że centralka jest nie skonfigurowana i nie można jej skonfigurować (wyskakuje błąd - nieoczekiwana odpowiedź ze sterownika) . Postanowiłem wymienić UCH (bsi) z przemianką pamięci i dalej jest to samo czyli dosłownie żadnych zmian, UPC musi działać skoro urządzeniem mogę wysterować klimę a dalej co ................... ? Nie mam pojęcia, nie wiem za co się dalej zabrać . Jeśli ktoś przerabiał podobny temat i byłby skory coś podpowiedzieć będę wdzięczny .
P.S.
Klima po pełnej obsłudze - także proszę nie pisać napełnij klimę albo sprawdzić bezpieczniki
P.S.
Klima po pełnej obsłudze - także proszę nie pisać napełnij klimę albo sprawdzić bezpieczniki