• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Klucz dynamometryczny Gedore Red a stukanie/ruszanie w środku

DamianBuskoo

Uczestnik
Punktów
0
Witam Panowie kupiłem nowy klucz dynamometryczny gedore red 40-200 i jest tak jak na filmie:

czy tak ma być czy coś nie tak?

po skręceniu na 200nm nawet też to słychać

miałem klucz za 160 1/2 i nic nie uderzało w nim.. a tu uderza mimo ustawionego momentu nawet 200nm. Przykręcać przykręca

Zadzwoniłem do sprzedającego i wyjął z tego co mówił jeden klucz ten 40 do 200 i mniejszy 20 100 gedore oba również przy ruszaniu tak latają wiec raczej tak ma byc..

edt jak dzwoniłem to też potrząsał kluczami i to samo było słychać co na moim

DamianBuskoo

Uczestnik
Punktów
0
Panowie spytam moze mi ktoś powiedzieć czemu tak niektóre klucze mają jak na filmie? pisałem do gedore + zamieściłem film z YT to mi napisali

''Dzień dobry
Nie ma w tym nic dziwnego. Wszystko jest w porządku.''

Pytam bo miałem klucz w ręku hogerta z certyfikatem kalibracji taki za 160zł to nic nie latało.Miałem w ręku też king tony 42 do 210 bodajże taki za 200zł to tam był efekt jak by się klucz miał rozlecieć

zelek73

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Siewierz
Cześć mam bardzo podobny klucz tylko z normalnego Gedore o zakresie 20-200nm i też tak stuka w środku tylko wydaje mi się że trochę mniej niż u Ciebie, ale pracuje normalnie bez problemów. Wizualnie to od twojego różni się tylko kolorem ja mam srebrno czarny.

zelek73

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Siewierz
A niby czemu ma nie pracować ? Jeżeli przechodzi kalibracje poprawnie i firma Geodre go wypuściła na rynek to w czym jest problem ?

alf28

SuperMechanior
Punktów
164
Miasto
wieś
wash & go
płacisz tylko za klucz, grzechotka gratis.

Do góry Bottom