• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Klucz udarowy akumulatorowy 1/2 jaki wybrać?

patrykaudi95

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Krotoszyn
Witam.Chcialbym kupić jakiś mocny klucz udarowy akumulatorowy 1/2 cala. Do tej pory używałem Milwaukee m12 który jest super wygodny ze względu na małe wymiary ale jednak mocy czasami brakuje .MILWAUKEE, Dewalt, Makita ??? Jakieś konkretne modele ?

marcin-1111

Uczestnik
Punktów
19
Miasto
Kraków
Witam. Od 4 lat używam Milwaukee M18FHIWF12, klucz nie był ani raz w serwisie. W sobotę rozbierałem go nasmarować pierwszy raz od nowości, zużycie w środku elementów minimalne. Klucz jest na tyle mocny że jak on sobie nie poradzi do gry musi wejść pneumatyczny 1", ale takie akcje bardzo rzadkie są. Jedyna wada klucza to latająca luźno bateria co denerwuje, ale w moim przypadku nie spowodowało żadnej awarii (jest na to prosty sposób). Zdecydowanie polecam. Z pozostałymi markami które wymieniłeś nie mam doświadczenia. Na pewno warto się oprzeć o jedną markę ze względu na wspólne akumulatory i ładowarkę (niższe koszty zakupu kolejnych narzędzi)

roger18sx

SuperMechanior
Punktów
41
Miasto
SANOK
Mam milwauke m18 za wór pieniędzy i zdarza się że śruby koła m 14 czasami nie odkręci. Na co dzień używam od 2 lat ryobi 900 nm bezszczotkowy. W miarę lekki i wytrzymały.

Do góry Bottom