Witam, zamierzam się do zakupu klucza udarowego ELEKTRYCZNEGO i mam kilka pytań do Was.
Dodam tylko że potrzebuję klucza do napraw przy samochodach m.in. zawieszenia, ukł hamulcowe, piasty itp itp.
Potrzebuję porad:
- Jak mocny klucz kupić (ile NM) aby np nie zrywać śrub,
- Czy z regulacją momentu czy bez?
- uchwyt 1/2" czy 3/4"?
1. Mój typ to Hitachi WR22SE 620Nm - no i właśnie nie ma regulacji tylko obroty lewo/prawo i ma 3/4 uchwyt, czy on nie będzie zbyt mocny do takich śrub?
2. Hitachi WR16SE 360Nm - Ma regulację i uchwyt 1/2"
Pozostałe które biorę pod uwagę to:
3. Milwaukee IPWE400R
4. Milwaukee IPWE520R
5. Makita 6906
6. Makita TW0350
7. Metabo SSW 650
Proszę o podpowiedzi który klucz będzie dobry do takiej "amatorskiej mechaniki".
Chodzi mi o to żeby nie wydać pieniądze na coś co nie odkręci żadnej śruby lub coś co przy naprawach aut będzie za mocne i będzie rwało śruby, tylko coś co sprawdzi się do ogólnego zastosowania )
Dodam tylko że potrzebuję klucza do napraw przy samochodach m.in. zawieszenia, ukł hamulcowe, piasty itp itp.
Potrzebuję porad:
- Jak mocny klucz kupić (ile NM) aby np nie zrywać śrub,
- Czy z regulacją momentu czy bez?
- uchwyt 1/2" czy 3/4"?
1. Mój typ to Hitachi WR22SE 620Nm - no i właśnie nie ma regulacji tylko obroty lewo/prawo i ma 3/4 uchwyt, czy on nie będzie zbyt mocny do takich śrub?
2. Hitachi WR16SE 360Nm - Ma regulację i uchwyt 1/2"
Pozostałe które biorę pod uwagę to:
3. Milwaukee IPWE400R
4. Milwaukee IPWE520R
5. Makita 6906
6. Makita TW0350
7. Metabo SSW 650
Proszę o podpowiedzi który klucz będzie dobry do takiej "amatorskiej mechaniki".
Chodzi mi o to żeby nie wydać pieniądze na coś co nie odkręci żadnej śruby lub coś co przy naprawach aut będzie za mocne i będzie rwało śruby, tylko coś co sprawdzi się do ogólnego zastosowania )