• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Klucze dla własnego garażu

unadarek

Gaduła
Punktów
14
Wybierz się do jakiegoś sklepu z narzędziami w okolicy pogadaj jakie mogą zaoferować komplet - np Honitona lub YATO po ile i "dlaczego tak drogo" - zbij cenę - zamów i pewnie taniej wyjdzie niż w allegro czy gdzieś indziej. Przesyłki kosztują teraz ok 15-20zł co pewnie stanowi 1/4 ceny zestawu więc lepiej na miejscu kupić !

unadarek

Gaduła
Punktów
14
Jak będziesz używał to napisz jak się sprawują te nasadki Honidriver

Fornal

Nowy
Punktów
0
Ktoś tu pisał o trwałości grzechotek NEO, od kilu z tatą korzystamy z ich grzechotek mianowicie, mamy 2 te teleskopowe 1/2 i złego słowa powiedzieć nie można :) Moim zdaniem są to najlepsze grzechotki, ponieważ zawsze można dopasować jej długość i nie trzeba kombinować z rurami itd. jeśli chodzi o trwałość, to jeśli ktoś używa ich z głową to są nie do rozwalenia. ostatnio jedna nam pękła na kwadracie ale to z naszej winy, bo skakać się po nich nie powinno :p nawet w pobliskim sklepie sprzedawca mówi, że grzechotki neo są lepsze od proxxona i żaden mechanik który miał neo nie chce proxxa.

scyzoryk

SuperMechanior
Punktów
244
Miasto
Grajewo
Honiton jest w porządku mam zestaw 96 elementów z grzechotki można zdjąć rękojeść. Założyłem 1/2 metra rurkę i dał radę. Innym razem odkręcałem hak, śruba była zapieczona i obemknięta źle założyłem klucz 16 i go rozsadziło ale to z mojej winy.
Ogólnie mam trochę Bety, Jonnesway . Teraz zamówiłem zestaw 3/8 Jonnesway widziałem jak te klucze i śrubokręty traktują w pracy w fabryce fakt nie wszystko wytrzymuje, ale jestem i tak do nich przekonany.

Fornal

Nowy
Punktów
0
Więc polecasz jonnesway? zastanawiam się nad zakupem oczkowych odgiętych od nich :)

scyzoryk

SuperMechanior
Punktów
244
Miasto
Grajewo
Akurat Jonnesway oczkowych nie mam więc nie doradzę. Posiadam za to proxxon dwa zestawy oczkowo gięte i płasko oczkowe choć nie do końca jestem zadowolony rozgięła się 13 ale może miała prawo:p oraz Bety narazie jest ok.

Fornal

Nowy
Punktów
0
Ja mam płasko-oczkowe i płasko oczkowe z grzechotką SATA i też nie polecam, mniejsze rozmiary płasko oczkowych rozginają się, a grzechotki są słabe, 13 i 10 już kila razy oddawałem na wymianę, i o dziwo część płaska w grzechotkach się nie rozgina :)

a z poroxxona mam zestaw nasadek długich, ale to zakup sprzed miesiąca, więc na razie ocenić nie mogę :p po za tym to polezam nasadki king tony, mam kilka i są naprawdę dobre :) zwykłe dają radę z pneumatem :)

domino190

Nowy
Punktów
0
Zakładam ten temat ponieważ w innych nie uzyskałem odpowiedzi na moje pytania bo była mowa zazwyczaj o kluczach z dożywotnią gwarancja = drogie.
Ja poszukuje natomiast kluczy dla siebie, dla pracy przy moich samochodach dość często dlubie.
Najbardziej mi zależy na kluczach nasadowych, w miarę duży komplet. By były dobre i starczyły na parę lat.
Cenowo to myślę że do maks 400 zł za porządny komplet.
Z góry dzięki za pomoc ;-)
Polecam narzędzia marki boxo. Posiadam takie od jakiegoś czasu i powiem, że jestem zadowolony. Cena co do jakości jest jak najbardziej na plus, 10 lat gwarancji. Marka nie jest tak znana jak yato np. ale narzędzia godne uwagi. Sam kiedyś szukałem narzędzi z wyższej półki i znajomy mechanik mi je polecił i ja jestem miło zaskoczony także teraz sam mogę polecić.

scyzoryk

SuperMechanior
Punktów
244
Miasto
Grajewo
Boxo widziałem w pewnym miesięczniku może dwa lata temu jestem ciekawy jak to działa szczycili się tam pneumatyką.

Fornal

Nowy
Punktów
0
A może poleci mi ktoś jakieś klucze oczkowe odgięte dobrej jakości i cenie? bo nie chcę wydawać tyle kasy na facom bahco itd.

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
To nie mialeś okazji pracować na zbyt wielu ;) chyba, że masz Stanleya z produkcji do lat 90tych, bo obecne to straszny szajs ;)

ExpertGrupyTopex

Początkujący
Punktów
0
Witam i dziękuję za obdarzenie zaufaniem jednej z naszych marek, oferującej 25 lat gwarancji na produkty. Rzeczywiście, kluczem do trwałości wszelkich narzędzi jest używanie ich zgodnie z przeznaczeniem i sposobem użycia oraz, przede wszystkim, zdrowym rozsądkiem. Jeśli korzystamy z danego narzędzia intensywnie, warto od razu celować w marki sprawdzone - nawet przy nieco wyższej cenie pozwolą one nam cieszyć się bezawaryjnością zakupu o wiele dłużej.

Pozdrawiam, Maciek, Grupa Topex

palikot

SuperMechanior
Punktów
13
kolego Maciek
skoro już wpadłeś na forum to może byś nam zapodał trochę konkretnych informacji
bo mam dość tych bredni które czytam na tym forum jak to marka a robiona w chinach a konfekcjonowana w polsce, jest gorsza od marki b robionej w chinach a konfekcjonowanej w czechach (używam obu do h..., więc i mam porównanie)
może podał byś trochę konkretów, ale nie marketingowego bełgotu, jak to jest z miejscem produkcji narzedzi (niektóre podobno są produkowane na tajwanie i mają być lepsze) i z kontrolą jakości
bo niektóre zestawy no name są wizualnie identyczne jak te sprzedawane pod jakąś nazwą
heh ?

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
Miasto
Kuj-Pom
Gdzie topex do roboty ... To nawet dla picu się nie nadaje.

C00li

Gaduła
Punktów
28
Miasto
Sopot
www.enjoydriving.pl
Kiedyś potrzebowałem pilnie klucza oczkowego dwustronnie giętego, a że było po 21.00 to w okolicy tylko Makro było otwarte a tam zestaw Topex'a - oddałem na drugi dzień w ramach reklamacji, bo klucz się wygiął w banana przy pierwszej śrubie jaką próbowałem odkręcić - ręką, jedną, bez przedłużek :D Jakościowo to jakby chińskie dzieci to pilnikami rzeźbiły w plastelinie.

Do góry Bottom