• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Klucze jakie wybrać grzechotka + oczkowe

Jaka marke polecacie

• SATA

Głosów: 3 75,0%
  • CORONA

Głosów: 0 0,0%
  • Vigor/HAZET

Głosów: 1 25,0%
  • King Tony

• Knipex

• Dedra

• StahllWille

• NeoTools

• Yato

Głosów: 2 50,0%

• Głosujących
    4
  • Ankieta zakończona .

WANDAL

Nowy
Punktów
0
Miasto
Mikołów
Jak w temacie mam dylemat co do wyboru dobrych kluczy tzn dobrej marki kluczy.
Mam całą walizke neotoolsa ale to mi nie wystarczy szukam czegos precyzyjniejszego.
U góry zrobię ankietę co do firmy kluczy a w temacie proszę was drodzy forumowicze o informacje jakie klucze wybrać.
Mam dylemat jeszcze co do kluczy oczkowych czy z sama grzechotką wystarczy czy dla precyzyjniejszych prac trzeba tez zwykłe oczkowe bez zadnych dodatkow typui grzechotek itd.
Mianowicie zakupilem golfa 4 1,4 i silnik 1,6 chcialbym sobie zrobic przekadke samemu bez pomocy kogokolwiek.
Przypominam ze stazu nie mam narazie udalo mi sie zalatwic sobotnie prakty u znajomego janusza mechanika.
Pokazal co i jak z czym sie je ale co do kluczy to on sam nie wiem ma tego pelno na warszatcie a ja bym chcial miec polowe z tego co on ma ale za to raz o porzadnie by pozniej nie bylo placzu ze eee kupilem klucze za tysiaka i placze bo one nie umia odkrecic sruby..
Wiem ze temat rzeka i to taka yonk ale bardzo mi zalezy na dobrej opini..
Tematow pewnie bylo tysiaki wiec sorki za to ze kolejny zalozylem.
Prosze o opinie co o tym mislicie panowie mechanicy pozdrawiam!

WANDAL

Nowy
Punktów
0
Miasto
Mikołów
Odpowiedź masz kolego wyżej napisałem że narazie naprawiać ,chciałbym mieć klucze przede wszystkim takie które rozbiore cały silnik od alternatorów chłodnic itd po sprzęgła panewki itd.
Zaczalem ogladac milosnicy 4 kolek zrob to sam i tak jakos mnie wzielo.
Czytalem post koguta tez co napisal o kluczach ale nie daje mi to nic do zrozumienia.
Mam garaz bede w tym roku kopal tunel pod samochod postaram sie tez wrzucic dokladne wymiary jakie posiada garaz i co kupuje aktualizacja tak zwana fotorelacja z mies.
Zastanawia mnie typ kluczy jak wyzej pisalem czy naprawde za marke oplaca sie tyle placic itd.
Dzieki za odpowiedz pozdrawiam zycze milej niedzieli!

Ostatnia edycja:

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Ostatnia edycja:

WANDAL

Nowy
Punktów
0
Miasto
Mikołów
Na początek wystarczy ,Hazet, cęgi itp. Knipex, Facom zapomniałeś ,Heyco .

Bo później tanio jest drogo a i muzykantem nie zostanie z braku paluchów.

Kolego wyżej muzykantem z braku paluchów niby dlaczego?
Nie rozumiem tej tresci chodzi o to ze kiepski klucz? Czy cos

KOGUT91

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Żory
Tutaj jest dobry sprawdzian wytrzymalosciowy. Najlepiej zdaly sobie klucze stanley prod w polsce Stalco taka marka cos ktos slyszal.

kojak2464

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Kłodzko
Patrząc na twoje posty to nie wiem czy za rower bym się wziol, a przekładkę chce robić. Po skończonej robocie zamów sobie lawetę żeby do mechanika zawiózł. Wiesz w ogóle że motoru rękami nie dasz rady wyciągnąć?

Do góry Bottom