• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kluczyk keyless Suzuki Swift

Bafanxxx

Początkujący
Punktów
0
Witam wszystkich próbuje pomoc koledze który jest posiadaczem Suzuki Swifta 2009 rok wyposażoną w bez kluczykowe otwieranie i odpalanie auta ale ma problem z tym systemem. Samochód nie widzi tego kluczyka ( próbowałem go kodować itp. i nic nie pomaga) i w obecnej chwili odpalamy i otwieramy auto z kluczyka. Mam pytanie czy jak bym zakupił na allegro cała kompletna używana stacyjkę z centralka itp. z kluczykami to wystarczy ze stara wymontuje a nawa zamontuje i powinno działać? tutaj link do aukcji
https://allegro.pl/oferta/stacyjka-imob ... 8912024544

Z góry dziękuje za pomoc.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Co to znaczy nie widzi kluczyka ?

Jedź do kogoś kto to naprawi, kupisz zestaw startowy, później będą cyrki z konfiguracją.

Diagnoza to podstawa. Nie wyrywa się zęba tylko dlatego, że ma dziurkę.

Bafanxxx

Początkujący
Punktów
0
Czyli nie bawić się w żadne kupowanie nowych kluczyko i centralki bo może to nie przynieść żadnego efektu?

A gdzie ten pin znaleźć?

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Właściwie pytanie powinno brzmieć od samo początku, a co z drugim pilotem ? Czy dzieje się to samo ?

Sami i tak nie dadzą rady bez sprzętu. A jakieś pomysły z serii kupmy zestaw startowy bo się pilot wysrał to strzelanie z działa do kaczki.

Najprostsze metody są najlepsze. Sprawdzić gdzieś w punkcie dorabiania kluczy czy pilot w ogóle żyje.

Bafanxxx

Początkujący
Punktów
0
Kolega kupił autko tylko z tym jednym kluczykiem. Wiec tak bylem u znajomego co dorabia klucze wyjął jakieś tam swoje gadżety do kodowania itp i stwierdził że ten pilot (kluczyk) prawdopodobnie nie jest od tego auta.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Z tego co widzę, to tam transponder jest lutowany do płytki. Obstawiam nawet, ze po wymianie będzie można zakodować używany pilot + dorobienie grotu nowego.

Trzeba sprawdzić po vin jaki dokładnie tam pilot ma być, porównać z tym co macie.

Jeżeli pilot jest modelowo poprawny, jest sprawny, to należy sprawdzić pod komputerem serwisowym dlaczego nie widzi pilota system keyless.

Bafanxxx

Początkujący
Punktów
0
Aha no to super mam nadzieję że jakoś nam się uda to ogarnąć. Myślałem że to będzie szybka akcja zakup uzywanego sterownika z kluczykami wymiana kodowanie i po sprawie.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
"A różnica w znaczeniu jest dosyć znaczna… Słowo bynajmniej stosuje się do wzmocnienia zaprzeczenia lub jako samo zaprzeczenie. A słowo przynajmniej jest używane do oznaczenia w zdaniu najkrótszego, minimalnego zakresu czynności, jaki jest do zaakceptowania dla mówiącego"

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
978
Miasto
PGS
Miałem pajaców co odwrotnie baterie włożyli. Ale to naprawdę debile tekie ze szok! U ciebie pewnie jest to samo bo właściciel skończony..... Miłego wieczoru.

Do góry Bottom