• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Koło dwumasowe pomoc w diagnozie.

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Witam mam mały dylemat mało doczynienia miałem z tego typu kołami dwumasowymi DSG chciałbym się dowiedzieć jak zdiagnozować takie koło mam obecnie daw koła nowe i używane i klijenta kupił używane chciał tanio wziołem dla porównania nowe i nie widzę różnicy między tymi kołami.

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Dlatego zapytałem wiem z jak się włoży na wałek przykręci do koła luzu nie będzie zostanie lewo prawo tylko między tymi kołami nie widzę różnicy czy jest sens pchać nowa za 3tys czy zostać przy używanej 400

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Tak wszyscy mówią i takie są też fakty dlatego zastanawiam się nad używanym.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Ja bym też że za szczyt wyboru Honorowo dał dla klienta

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
336
Miasto
Rakszawa
Jak ci gość przywiózł używane, to montuj, czym się przejmujesz. Przecież nie ty będziesz tym jeździł.

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Teoretycznie tak ale prosił bym sprawdził czy się nadaje.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Czyli szuka odpowiedzialnych. To jakby kupił używane majtki, albo klocki hamulcowe. Te koła sprawdza się na skręcanie o dany kąt i patrzy jak wraca do pozycji wyjściowej, ale to nigdy ci nie da gwarancji czy będzie cicho i bez wibracji, bo różnie sprężyny mogą się układać i w zależności od temperatury. Nowe koła czasem stukają.

Ostatnia edycja:

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Czyli szuka odpowiedzialnych. To jakby kupił używane majtki, albo klocki hamulcowe. Te koła sprawdza się na skręcanie o dany kąt i patrzy jak wraca do pozycji wyjściowej, ale to nigdy ci nie da gwarancji czy będzie cicho i bez wibracji, bo różnie sprężyny mogą się układać i w zależności od temperatury. Nowe koła czasem stukają.
Dokładnie tak jak mówisz.
Dlatego można założyć nowe i będzie stukać można założyć używane i też będzie stukać.

Do góry Bottom