Dziękuję za infoaso albo elektronik ratuje w tym przypadku
W sprawach dotyczacych forum pisac na forum lub prywatna wiadomosc
kontakt do mnie poza forum:
mail: Lynx222@tlen.pl
moj numer gg 4627003
tel 605 789 384
pozdrawiam
Dziękuję za infoaso albo elektronik ratuje w tym przypadku
moj numer gg 4627003
tel 605 789 384
pozdrawiam
To jest radio fiatowskie a nie chrysleraWitam prosił bym o kod do radia Philips. Z góry dziękuję za pomoc. Wyświetl załącznik 35573  Wyświetl załącznik 35574
aso albo elektronik ratuje w tym przypadkuWitam wszystkich forumowiczów. Mam problem z kodem jak wielu tutaj. Wpisałem 3 razy ten kod który otrzymałem i zablokowało mi się radio, a kod niestety miał być dobry i nie działa. Proszę o pomoc.
Nr seryjny radia T00AM3126R0332
Model nr P05091610AD
Data code 3126
Chrysler Voyager.
Nie pomoże ci nikt za darmo, jest to kod mitshubishi i jedynie z bazy danych z aso można go odzyskać. Nie wpisuj na oślep kodu bo odzyskanie kodu wzrośnie o ~150zl za reset u elektronika.Teraz już wyświetla się kolejny raz możliwość wpisania kodu. Może jest ktoś kto pomoże w odzyskaniu kodu?
Elektronik odczyt z pamięci kosz okolo 100 a 150zl, zależy od regionu. Albo sam odczytaj programatorem i wrzuć plik bin odczytany z eepromaAle lipa. Czyli muszę teraz do ASO się udać po kod? Czy jest jakaś inna opcja?
pewnie znajomy mechanik podal Ci kod 3354 i mowi ze tylko taki moze byc a jak jest ? tak ze poczytaj pierwsza moja odpowiedz Tobie i zaoszczedzisz czasKod uzyskałem od znajomego mechanika który zajmuje się tylko kompleksową naprawą Chryslera Jeepa i Doodga jednak nie działa kod. Rozmawiałem z nim i mówi że w bazie tylko taki widnieje a radio dalej się nie rozkodowuje. Pytanie czy czytanie z pamięci coś da czy radio jest uwalone?
Co się dziwić jak kolega oblicza złą sekwencję kodu. Sępisz groszem? Jedź do aso. Nie 3 dzień kodu szukasz. Za darmo tego nie odkodujesz.Kod uzyskałem od znajomego mechanika który zajmuje się tylko kompleksową naprawą Chryslera Jeepa i Doodga jednak nie działa kod. Rozmawiałem z nim i mówi że w bazie tylko taki widnieje a radio dalej się nie rozkodowuje. Pytanie czy czytanie z pamięci coś da czy radio jest uwalone?
pewnie znajomy mechanik podal Ci kod 3354 i mowi ze tylko taki moze byc a jak jest ? tak ze poczytaj pierwsza moja odpowiedz Tobie i zaoszczedzisz czas
moj numer gg 4627003
tel 605 789 384
pozdrawiam
Miałeś rację z nr kodu. Dokładnie taki otrzymałem. Radio zawiozłem do elektronika który zczyta mi z pamięci. Jutro a raczej w czwartek będę mógł je odebrać i od razu sprawdzę czy działa. Co do waszych wypowiedzi o sępienie groszy to lepiej mądrze pytać niż głupio wydawać. Tyle w tej kwestii
2345Kolego poproszę o pomoc w rozkodowaniu radia
Part No. P56038646Al
DateCode. 1935
Supplier.45811D
S/N. T H1 AA 193 5 Q 6757.
Bardzo dziekuje za pomoc.
A ty myślisz, że w życiu wszystko jest za darmo? Zostań elektronikiem i rób usługi za darmo, gwarantuję ci dużo klientów. A elektronik ci krzyknie ze 100 lub 150 zł po za tym jakbyś pomyślał to taki kod masz w parę minut i za 50 zł Cóż wiem myślenie boli ale wysilić czasem się trzeba. Jak można tydzień radio odkodowywać to ja nie wiem.
Po pierwsze:
Nikt tu nie liczył że za darmo. Pisząc na forum liczyłem na odpowiedź konkretną. Takiej jeśli masz możliwość podania kodu nie napisałeś a tym bardziej jeśli chciałbyś zarobić bo masz możliwość i dostęp do danych mogłeś pisać na priv. Zadałem pytanie i czekałem na sensowną i konkretną odpowiedź, taką też uzyskałem więc zgłosiłem się do odpowiedniej osoby która mi rozkoduje radio;
Po drugie:
Jeśli ktoś żyje z naprawy elektroniki to jego praca. Chleba pytaniem na forum które po to jest m.in. stworzone nie zabieram ale takim typom którzy jak ty od razu jadą z grubej ... bo nie trzymają ciśnienia to nie powierzyłbym sprzętu bo jesteś mało obiektywny.
Po trzecie:
Tydzień naprawiam/zdobywam kod do radia bo nie muszę lecieć od razu do serwisu gdyż to radio kupiłem dodatkowo aby jak się okaże że jest sprawne dopasować z przednim panelem do innego auta z marki Chrysler więc nie oceniaj innych skoro ich nie znasz.
Moim zadaniem słabo się nadajesz na pomocnika skoro nie do końca dam umiesz udzielać wszystkich niezbędnych informacji i możliwości. Kończę i ni będę dalej strzępił języka.
prosze zaczac pomagac innym na forum bo jak narazie sie pan tylko loguje po kody wtedy bedzie pan dalej otrzymywal pomocLynx222 proszę Cię jeszcze raz o pomoc w rozkodowaniu radia jeśli to możliwe bo przednie okazało się uszkodzone.
Part no. P05091508AE
Date code. 2794
Supplier. 45811D
S/N. T H1 AA 279 4 Y 4007
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomocną dłoń.