• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kodowanie sterownika kolumny kierowniczej audi a7

Maselko99

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Radzyń Podlaski
Witam, otóż kupiłem Audi a7, które do mnie jeszcze nie dotarło… Ale wstępnie podejrzewam problem dlaczego nie odpala i potrzebuje pomocy, mianowicie chodzi mi o procedure zakodowania nowego używanego sterownika kolumny kierowniczej .
za wszelkie wskazówki bardzo dziękuje :)
IMG_9515.png
Automatyczne połączenie postów:

Dodam, że to przedlift jeśli ma to jakieś znaczenie.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
przyjedzie auto to zobaczysz/sie okaze co/dlaczego i z czym.Mysle ze narazie nie ma co dywagowac bez diagnozy

Auto-Tech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
477
a ja juz odpowiem, robilem a5, q8 2019-20r z uszkodzonym maglem, wspomagania nie bylo litania bledow i wozy palily i jezdzily

Maselko99

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Radzyń Podlaski
Tutaj raczej jest uwalony sterownik od kolumny, rozmawiałem ze znajomym który już miał kilka takich przypadków i to był właśnie ten sterownik, brak możliwości odblokowania kierownicy i nie odpala, zresztą nawet na zagranicznych forach czytałem, że tak się dzieje, ale dobra poczekam do przyszłego tygodnia aż autko przyjedzie podepne kompa i zobaczymy :)

Igiel1212

Nowy
Punktów
0
Witam mam problem z BMW E61 530d auto zaczęło gasnąć podczas jazdy zmieniłem filtr i dalej to samo po odczekaniu odpali ale potem zgaśnie kabelki pod pokrywą są dobre gdzie szukać przyczyny

Gorzowiak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
217
Miasto
Gorzów Wlkp
Witam mam problem z BMW E61 530d auto zaczęło gasnąć podczas jazdy zmieniłem filtr i dalej to samo po odczekaniu odpali ale potem zgaśnie kabelki pod pokrywą są dobre gdzie szukać przyczyny
Ty tak żartem? Przeczytaj to co napisałeś, pomyśl , że jesteś mechanikiem i chcesz pomóc. No nie da rady. No i wypadało by zrobić nowy wątek w pytaniu do mechanika.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1546
podczas jazdy zmieniłem filtr
szacunek. ja tak nie potrafię :)
a jaki filtr? paliwa? powietrza? a może uv, polaryzacyjny? kołowy czy zwykły?

kabelki pod pokrywą są dobre gdzie szukać przyczyny
dziwne upodobania ;) ja tam wole szarlotkę i piwo. czasami nawet schabowy i ziemniaczki

a teraz poważniej: opisz dokładnie problem, co robiłeś. co się stało.
do tego jakieś standardy: błędy są? parametry?

Do góry Bottom