• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kolizja- odszkodowanie OC

Krister

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Cebulandia
Pare dni temu miałem małą kolizję, jestem jako poszkodowany. Teraz się troszkę pozmieniało i wiem że można szkodę zgłosić do swojego ubezpieczyciela, bo wcześniej tylko do ubezpieczyciela sprawcy. Mam OC w pzu.

Przechodził z Was ktos ostatnio cos takiego? Jest jakaś w praktyce różnica, gdzie zgłoszę tę szkodę?

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
PZU liczy po swoich stawkach i regresem ściąga z OC sprawcy. Bardziej Ci się to opłaci jak ktoś ma jakieś MTU czy inny syf.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
PZU liczy po swoich stawkach i regresem ściąga z OC sprawcy. Bardziej Ci się to opłaci jak ktoś ma jakieś MTU czy inny syf.
MTU nie jest takie złe :) ja mam w tej ubezpieczalni i jak mialem wypadek to akurat sprawca też miał oc w mtu i w sumie dostałem 1300 zl a kupiłem zderzak w kolorze za 300 a reszta została w kieszonce :) kumpel spolerował mi drzwi i błotnik i śladu nie ma a siano wypłacili błyskawicznie

Krister

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Cebulandia
Sprawca ma inter risk.

A czy ktoś się orientuje, czy mogę się domagać odszkodowania na podstawie kosztów oryginalnych części? I kosztów za robotę w aso?

Do góry Bottom