• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kolo nie jest w pionie

Marek1959

Bywalec
Punktów
5
Miasto
Sokólka
Witam
Mam taki problem kupilem Quada Raptor 660 i okazuje sie ze na pozur oba kola sa w pionie ale jak przyloze poziomice do jednego kola to pomiedzy jednym a drugim jest jakies 2cm ruznicy gurna czesc kola jest bardziej w kierunku drugiego kola wahacze Ok. Myślę ze moze tak ma byc ale nie daje mi to spokoju . Moze ktos ma jakis pomysł gdzie szukać problemu .
Automatyczne połączenie postów:

Tak wyglada moje kolo choc na pozur patrzac wyglada ruwno.

Załączniki

• 16864282563756338995673180160850.jpg
    16864282563756338995673180160850.jpg
    955,9 KB · Wyświetleń: 6

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
pomieszyć fszysdkie elemęnty zafieszenia s obó stron

napisałeś dwa posty na tym forum. pierwszy naprawdę poprawnie, ale tutaj aż oczy bolą... czy jesteś ta samą osobą? :)

niestety z obrazka nic nie wynika. pomierz czy wszystko w zawieszeniu ma te same wymiary. pewnie coś podczas skakania się wygięło. ostatecznie rama jest krzywa lub miejsca mocowania źle przyspawane. na odległość nie da się zdiagnozować czegoś takiego. a szczególnie z rysunku ;)

na zdjęciach z internetu nie wygląda, żeby tam była jakaś regulacja, więc trzeba wymienić wygięte elementy
1686473633697.png

Marek1959

Bywalec
Punktów
5
Miasto
Sokólka
Jesli chodzi o bledy to w moim telefonie nie moge poprawiac błędów. Poniewaz nie mieszkam na stale w Polsce.
Sprawa jest taka, wahacz Ok myślę ze na odległość nie da sie tego naprawic musze Sam szukać przyczyny. Powiem tylko tyle ze zostal wstawiony silnik z Yamaha MT09 tylko sam dul ramy zostal wyciety ale to nie moglo zmienic konstrukcji ramy poniewaz górną czesc ramy nie byla ruszana I wzmocniona tradycyjnue. Choć wiem ze raczej bede dostawal informacje ze rama jest krzywa sprawdzalem według tylnego kola I przedniego to jest ok jedynie tylko jedno kolo jest nie w pionie , a drugie Ok jedynie to moge wyslac fotke jak to wyglada choc nie wiem czy to cos zmieni tak jak pisalem raczej sam musze to ogarnąć.
Pozdrawiam wszystkich

Davpod

SuperMechanior
Punktów
153
Telefon... jasne. Niektóre wyrazy piszesz przez ó a inne przez u ale to wina telefonu oczywiście...

Do góry Bottom