• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kompresor do jednego pneumata

Bartek366

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Olkusz
Panowie i panie tak jak w tytule , znacie moze jakis kompresor do jednego pneumata mianowicie satra 1500 nm , prowadzę małą ciemną działalność w przydomowym warsztacie mam moze 2 auta na tydzien dodatkowo po szkole , jest jakas opcja z kompresorem do 1000zl ? Zeby mi pneumacika wyciągło ? Czy mam sobie wybic ten pomysl z głowy i dorobic jeszcze na jakiś porzadniejszy? Nie mam jeszcze aż tyle przerobu zeby kupić teraz jakąś bestie , nie ukrywajac ze kiedys i tak bede musiał w to zainwestowac . POMOCYY

pcemo

Gaduła
Punktów
2
Miasto
dolnośląskie
Moim zdaniem lepiej w tych pieniądzach poszukać używki lub jeśli masz silnik to złożyć samemu, nie wychodzi tak drogo.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
W innym temacie piszesz, że działasz na tym ,,gunie,, to nie wiesz jaki kompresor go obsłuży?:shifty:

Bartek366

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Olkusz
Tak , wiem jaki mam kompresor w pracy :) , tylko ze ta bestia kosztuje 3,5tys ;)

wiec to chyba normalne ze zapytalem jaki wydoli na nim , do 1000 zl ..

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Każdy wydoli:D Kwestia jest ile będziesz musiał czekać między odkręceniami na nabicie jak zechcesz sobie np. odkręcić koła w pięknej czerwonej strzale pt. ,,kaszlak,,:p:D

dzimi

Gaduła
Punktów
10
Miasto
.
Jestem tego samego zdania co voodo Jak nie podgonisz pojemnością bańki ,to silnik będzie nadganiać. Sam szykuje się na takiego oczywiście używka zaznaczę, że do pracy hobbystycznych. Do warsztatu na co dzień może być za mało wtedy już tylko taka bomba atomowa, albo jakiś śrubowy ...

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Ja z wielkim sentymentem wspominam kompresor w mojej poprzedniej pracy. 110kw silnik zasilający sprężarkę a chłodnica oleju wielkości 1.5 na 1.5 m. wiatrak jak od tira zimą dogrzewał halę produkcyjną. Dwa zbiorniki po 8m3 i powietrza ile zechcesz;]

mi na warsztacie wystarczy 100l v2. 10 lat już gania;]

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Pewnie, że wolałbym 500l na dwóch agregatach oraz mrożnią wody z układu. Ale zdrowy rozsadek nakazuje coś innego. Kalkulując przestrzeń potrzeby i faktyczne zapotrzebowanie na powietrze. Mieści się pod stołem do "szczekania" się przyzwyczaiłem więc jest git.Wole kasę w inne sprzęty wsadzić;]

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Wszystko na Mickiewicza. Mierz siłę na zamiary, nie zamiar podłóg sìł.

Do góry Bottom