Ja bym się bardziej skupił na dobrym kluczu niż kompresorze (oczywiście w tym wypadku).
Takim kluczem pracowałem kiedyś w robocie :
http://allegro.pl/klucz-udarowy-pneumatyczny-1-2-adler-nasadki-i4744062932.html
Nie raz były problemy z odkręceniem tylnego koła przy skuterze po prostu się nie dało (kompresor potężny !).
U siebie mam klucz CP7748 zapinam go bardzo często na kompresorek chiński 50l jedno tłokowy. Nie napotkałem jak dotąd żadnej przeszkody w karierze tego klucza. Przy nabitej butli 50l da radę zrobić dwa koła (odkręcić szpilki i dokręcić). Przy 3,5atm daje jeszcze radę odkręcić szpilki koła.
Przekrój przewodu wewnątrz mam 10mm podłączam normalnie pod reduktor za którym jeszcze zapinam odwadniacz.
Przy kluczach kątowych pneumatycznych trzeba uważać tak jak kolega wyżej mówi bo może wyrwać z ręki oczywiście jak dobry klucz i pamiętać, że to nie działa jak udarowy.
Dodatkowo nie polecam używania klucza pneumatycznego przy rozbieraniu połówek silnika. Jakie tam mamy głównie śruby M6 a taką nie problem urwać.
Popuścić ręcznie jak ciężko idzie rozruszać prawo lewo, ewentualnie popuścić i odkręcać dla wygody normalną wkrętarką akumulatorową.