• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kompresory firmy BJC czy ktoś ma?

prott3

Bywalec
Punktów
11
Miasto
Luxembourg
Witam, przeszukałem forum ale nic nie znalazłem.Czy ktoś miał styczność z kompresorami firmy BJC? Strasznie mało informacji w necie na temat tej firmy.
Muszę kupić nowy kompresor, miało być ABAC ale trafiłem na firmę BJC, niby PL producent więc chętniej wydałbym kasę na rodzimy produkt...tylko czy warto?
Interesuje mnie dokładnie ten model z aukcji: https://allegro.pl/oferta/kompresor-olejowy-bjc-sprezarka-12-bar-1450-l-min-8990711903

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
Jak chcesz coś polskiego i dobrego to spójrz na firmę Gudepol

Na pierwszej lepszej stronie z kompresorami BJC napisali "jako importer zapewniamy serwis" więc może nie koniecznie to polski produkt.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jak chcesz coś polskiego i dobrego to spójrz na firmę Gudepol
Taa polskie...:) kompresor od jednego chińczyka, zbiornik od drugiego chińczyka, a reszta od trzeciego...a wszystko złożone przez polskiego ,,janusza,, - więc chyba polskie...:)

prott3

Bywalec
Punktów
11
Miasto
Luxembourg
Panowie ale dziś większość produktów z Polski to sprzęt na podzespołach z Chin.A i Chiny to już nie te same, tandetne/papierowe.Co do Gudepol to przecież też Chińczyk składany w Legnicy.

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
Taa polskie...:) kompresor od jednego chińczyka, zbiornik od drugiego chińczyka, a reszta od trzeciego...a wszystko złożone przez polskiego ,,janusza,, - więc chyba polskie...:)

No tak ale jest to polska firma z 30 letnim stażem, która sama te kompresory buduje. Czasy ,że stal jest z polskiej huty a pompa odlewana w polskiej odlewni minęły już raczej na zawsze. A i tak to bardziej polskie niż naklejenie swojej naklejki na produkt skręcany w chinach.

Do góry Bottom