• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

komputer a podłączenie radio w Ford Galaxy 2007r.

pkc

Nowy
Punktów
0
Witam,
posiadam Forda Galaxy 2.0 TDCI GHIA z 2007r. bez oryginalnego radia. W kierownicy mam przyciski do sterowania radiem, komputerem i tempomatem. Tempomat działa, natomiast nie mogę wejść w menu komputera przez te przyciski, na wyświetlaczu pokazuje mi tylko liczbę przejechanych kilometrów, liczbę do przejechania i stale godzinę 12:00 na zegarze.
Znajomy mechanik powiedział, że przyczyną niedziałającego komputera może być brak oryginalnego radia, dlatego, że występuje tu coś takiego jak szyna CAN. Elektronika samochodu funkcjonuje bez zarzutu, nic się nie działo i nie dzieje. Niestety, samochód kupiłem już z tym nieoryginalnym radiem. Czy ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym?

edugasio

Początkujący
Punktów
0
mechanik może mieć rację, u mnie w galaxy 2009 w radiu ustawia się godzinę, która jest wyświetlana również na panelu pomiędzy licznikami, plus stacja radiowa itd

grzmak5296

Nowy
Punktów
0
mechanik może mieć rację, u mnie w galaxy 2009 w radiu ustawia się godzinę, która jest wyświetlana również na panelu pomiędzy licznikami, plus stacja radiowa itd
posiadam oryginalne radio za wzmacniaczem i zmieniarką płyt na zbyciu

Do góry Bottom