• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Komputer diagnostyczny po polsku do 5-6 tysięcy

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
375
Mam launch x431 xpros mini i do 90% tematów mi wystarcza. Potrzebuję czegoś koniecznie z dobrym polskim tłumaczeniem bo ma tego używać ojciec który ni w ząb nie umie po angielsku.
Coś żeby trochę się uzupełniało, mój launch słabo radzi sobie z mercedesem, BMW( skanowanie modułów zajmuje mu czasami 10-15 minut zanim będzie gotowy do pracy).
Żadnych ambitnych zadań, odczyt błędów i parametrów, włączenie świateł dziennych, wypalanie i reset DPF. Aktualnie auta raczej do 2020 roku. Koniecznie coś żeby po skończeniu abonamentu działało dalej.
Budżet 5-6 tysięcy, wiadomo, im taniej tym lepiej.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
564
Miasto
Podkarpacie
W tym budżecie będzie ciężko kupić cos co przewyższy launch .

Musisz przejść na nowszego launch'a . W tym budżecie " Launch x431 pro3s+ elite " , ma głowice smartlink v2.0 która jest do 10 razy szybsza od twojej bardzo starej głowicy którą obecnie masz - DBSCar IV . Ewentualnie jak potrzebujesz kodowań online do mercedesa i bmw to " Launch x431 pro5 smartlink " .

Ostatnia edycja:

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Może mogę ci sprzedać Autela ms908s pro z głowicą passthru, jestem z Białegostoku

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-27
Miasto
Rybnik
Czytając na czym zależy autorowi, to z tych dwóch propozycji jest lepszy autel bo ma jezyk Polski na większym poziomie niż launch, do tego autel przy instrukcji np w jezyku ang posiada ikonke tłumaczenia.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
564
Miasto
Podkarpacie
@Komornik Autel tak jak Launch ma tłumaczony polski przez google translator . Autor szuka sprzętu z prawdziwym polskim .
Launch też ma ikonkę tlumacz .
Autel m908s pro to dość stary sprzęt pracujący na Android 4.4.2, KitKat . Launch x431 to android 10 .

Ostatnia edycja:

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
375
Język polski w launch jest tak zły, że po 15 minutach przełączyłem na angielski, na dzień dzisiejszy coś się zmieniło czy dalej leży? Niestety język musi być na takim poziomie żeby 55 latek to zrozumiał ;)

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
564
Miasto
Podkarpacie
@Regaciarz Jest lepiej , ale po za bardzo drogimi interfejsami nie licz na język polski na wysokim poziomie . Nawet nie które oryginalne interfejsy do tej pory nie dorobiły się języka polskiego , nawet siri w iphone dalej nie jest o polsku .

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Przyjedź beemka/mercem podłącz i sobie sprawdzisz. Moim zdaniem jest bardziej po polsku niż wiele postów Internecie.

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-27
Miasto
Rybnik
launch z wszystkich interface ma najgorszy język Polski, w żadnym wypadku nie można go porównywać do autela.
Taki autel IM508S dostaniesz za 6tyś z gbox, xp400pro i innymi adapterami typu apb112, Diagnostyka nie powala ale jest na dobrym poziomie. No i dodatkowo dorobisz kluczyk czy sklonujesz ster.
Zobacz też gutmana widziałem u kumpla że dość dużo Polskiego jest.

Ostatnia edycja:

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Ja chcę sprzedać tylko dlatego że chce nowszego może nawet wersję ultra

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-27
Miasto
Rybnik
Ja chcę sprzedać tylko dlatego że chce nowszego może nawet wersję ultra
osobiście bym na miejscu autora postu wybrał ms908s pro, zrobi więcej niż ten polecany launch, i to w języku Polskim.
Rozumiem cię bo autel tak konfiguruje sprzęt że jak zobaczysz co potrafi półka wyżej, to dopłacasz i sprzedajesz na poczet lepszej wersji. Miałem tak z autelem 508s, wymieniłem po 4 miesiącach na 608

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
564
Miasto
Podkarpacie
@malerikula 3 lata temu by się z tobą zgodził najnowsze interfejsy launch które są na androidzie 10 oraz 13 pod tym względem się poprawiły i tłumaczenie tak jak ogląda na yt filmiki z auteli porównywalne . Ogólnie launch zaliczył w ostatnim roku rewolucje jeśli chodzi o sprzęt . Sam przesiałem się z Launch x431 pro3s+ 2021 na Launch x431 pro3s+ elite 2024 i to jest przepaść - używam go jako uzupełnienie do oryginalnych interfejsów .

A i launch od podanego autela robi więcej chodźby pod tym względem ze ma własne sgw po dokupieniu . Z całym szacunkiem ale te interfejsy dzieli 6 lat od premier co w motoryzacje to jest przepaść .

Ostatnia edycja:

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
496
Miasto
Wołomin
Kupuję teraz najnowszego euro z pakietem gold plus parę innych rzeczy się zobaczy jak to się zmieniło

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
564
Miasto
Podkarpacie
@WMserwis Ja czekam w kolejce by dostać na tydzien do testów praktycznych a nie na stoisku by przekonać się czy jest warty tej ceny abonamentu gold .

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
375
Raczej przez okres użytkowania tego sprzętu sgw mi nie grozi( jestem małym warsztatem robiącym w zdecydowanej większości samochody powyżej 10 letnie).
Ale pytanie jak z passthru, w autelu i launch działa bez wykupionego abonamentu na urządzenie? Bo nie ukrywam, że chciałbym kupić coś tak jak miałem teraz, dwa lata aktualizacji a potem przynajmniej drugie tyle ale już bez aktualizacji.
Launch x431 pro3s+ elite różni się między wersją z aliexpress a z polskiej dystrybucji?

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
564
Miasto
Podkarpacie
Launch x431 pro3s+ elite for europe - różnica pomiędzy aliexpres a allegro to czy dostaniesz fakture vat oraz marżą sprzedawcy - nie ma czegoś takiego jak polska dystrybucja , to ściema bo jest tylko dystrybucja EU a dokładnie z niemiec . Passthru to tylko protokół / funkcja do której dokupujesz oryginalne oprogramowanie marki .Czy w autelu czy launchu bez abonamentu przestają działać funkcje online .

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
375
Ms908s pro z używki z aktualizacjami sprzed kilku lat czy nowy launch pro3s od Chińczyka? Co na dzień dzisiejszy ogarnie więcej?

Do góry Bottom