• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

kontrola ustawienia pompy wtryskowej – na zegar

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Przyjedz do mnie to ci zrobie za flaszke
za flaszkę hehe

mrqq

Bywalec
Punktów
11
Vagiem ustawienie trwa z pół godziny, zegarem bym się nie pier....ił.
Program zawsze się przyda do i innych rzeczy również, logi itp....
zegarem nawet szybciej i nogi nie bolą dreptania od stacyjki do pompy ;)

roldis

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Warszawa
pompe wyjmowalem bo chcialem miec pelna diagnostyke , wymieniłem w sumie trzy zawory , nowe uszczelnienia , regulacja nastawnika bo jak sie bawić to sie bawić. Zegar mozna zamontować nie demontując przewodów na glowicy, slaby ale dostep jest. Program KTS ani Vcds nie odczytają kata wtrysku w tym sprzecie mimo ze jest z 2000r.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Co ty gadasz . Dopiero zaczelem pic a juz mam halucynacje hihi. Vcdsem zrobisz kazdego od 88 do 18 roku . Diagnostyka prosta latwa i przyjemna. Nastawnik w pewnych granicach mozesz ustawic kompem. A kat wchodzisz w basica w kanal zerowy i tdi timing i luzujesz cztery sruby na pompie i zapoerniczasz

Co to za auto?

kotoy

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
175
Miasto
Jabłonna Lacka
Diagi taki temat to z zamkniętymi oczkami i po kilku głębszych ogarnia

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
1.4 1.9 2.5 2.7 3.0 4.2 5.0 czy cós

Po pollitrowce takie sprawy.

pompe wyjmowalem bo chcialem miec pelna diagnostyke , wymieniłem w sumie trzy zawory , nowe uszczelnienia , regulacja nastawnika bo jak sie bawić to sie bawić. Zegar mozna zamontować nie demontując przewodów na glowicy, slaby ale dostep jest. Program KTS ani Vcds nie odczytają kata wtrysku w tym sprzecie mimo ze jest z 2000r.
napisal o nastawniku

roldis

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Warszawa
troche sie nie rozumiemy , jak pisalem pompe odebralem z autoryzowanego serwisu boscha nic juz nie musialem w niej grzebać tylko wrzucic do silnika i tak zrobilem . Jezdze juz z rok ale teraz jakoś z nudów chce sprawdzić sobie jaki zaimplementowałem kąt wtrysku i tyle. Silnik Vm a 3,1 w jeepie,,,,,,

kotoy

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
175
Miasto
Jabłonna Lacka
No to kts powinien dać radę. Ogólnie to jest motor specjalnej troski, docelowo projektowany do kutra

J

jmalos

Zaczyna się wymądrzanie "specjalistów ". Ktoś chcę się dowiedzieć konkretnie jak ustawić pompę wtryskową na zegar a "komentatorzy" piszą teksty o sprzęcie pseudo vcds itp. Robią z pytającego głupa zamiast mu pomóc. Dlatego przestałem na tym forum o cokolwiek pytać.

kotoy

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
175
Miasto
Jabłonna Lacka
W kts'ie jak ktoś ma z esi to kolego jmalos jest prowadzenie za rączkę, wyjęcie pompy, montaż, statyczne ustawienie i wydaje mi się że dynamiczne też.

Do góry Bottom