• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kontrolka wtrysków i brak mocy

AnnaEspace4

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Zachodniopomorskie
Podczas jazdy wyskakuje kontrolka "zygzak" na ekranie pisze "fuel injection system faulty" w od razu odczuwalny spadek mocy.
Po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu wszystko wraca do normy do kolejnego zaświecenia kontrolki...
Czy ktoś się orientuje co to może być?
Czy to wtryski czy za mało kilometrów robię i coś ze spalaniem (na przeglądzie gosciu mówil że katalizator muszę "przepalić")
Espace 4, 2.2dci.
Z góry dzięki za wszelką pomoc.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Powiedzial że wąż (nie.pamiętam jaki to) mam nieszczelny
Wąż bezczelny? Ot przypadek ciekawy. Kobieta z wężem w kieszeni, co za czasy:bored:.

DF056 czujnik przeplywu powietrza
Usterka szyny
Nieciągły

DF301 obwod powietrza wlotowego
Wykryta nieszczelność.
Nieciągly
Nie czytacie co napisała? powietrze WLOTOWE i przepływka a nie ciśnienie doładowania czy paliwa.

Anulu, który ten wąż tobie ten urolog wymienił?

Ostatnia edycja:

AnnaEspace4

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Zachodniopomorskie
Wąż bezczelny? Ot przypadek ciekawy. Kobieta z wężem w kieszeni, co za czasy:bored:.

Nie czytacie co napisała? powietrze WLOTOWE i przepływka a nie ciśnienie doładowania czy paliwa.

Anulu, który ten wąż tobie ten urolog wymienił?

Szczerze to nie wiem
Powiedział "pęknięty był wąż od interkulera" i pokazał mi stary i fakt było tam pęknięcie jak cięcie nożem takie na 2cm poniżej zacisku ledwo widoczne.
Jutro mam umówioną wizytę będzie szukał dalej, oby tylko kosztów nie było dużych

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Szczerze to nie wiem
Powiedział "pęknięty był wąż od interkulera" i pokazał mi stary i fakt było tam pęknięcie jak cięcie nożem takie na 2cm poniżej zacisku ledwo widoczne.
Jutro mam umówioną wizytę będzie szukał dalej, oby tylko kosztów nie było dużych
Nieszczelność po stronie intercollera nie powinna wygenerować błędu przepływomierza czy też pow. wlotowego tylko niskie ciśnienie doładowania ewentualnie. Najprawdopodobniej to rozcięcie nie było na tyle duże aby turbo sobie nie poradziło z nabyciem odpowiedniego ciśnienia. Oczywiście dobrze że ów "wąż " został wymieniony bo rozpruł by się do końca i byłby problem. Prowadź maszynę do fachowca niechaj działa dalej.

AnnaEspace4

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Zachodniopomorskie
Nieszczelność po stronie intercollera nie powinna wygenerować błędu przepływomierza czy też pow. wlotowego tylko niskie ciśnienie doładowania ewentualnie. Najprawdopodobniej to rozcięcie nie było na tyle duże aby turbo sobie nie poradziło z nabyciem odpowiedniego ciśnienia. Oczywiście dobrze że ów "wąż " został wymieniony bo rozpruł by się do końca i byłby problem. Prowadź maszynę do fachowca niechaj działa dalej.

A może jakieś podpowiedzi w którą stronę pokierować mechanika?

Do góry Bottom