• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Korekta wtrysków 1,6 eHDI-prośba o analizę

Maslaw

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Bochnia
Dzień dobry kolegom.
Mam prośbę o analizę korekty wtrysków w 1,6 eHDI. Absolutnie nic się nie dzieje, pali od strzała, moc, równo pracuje, przyspiesza, mało pali. Po prostu uczę się swojego auta, wychodzę z założenia, że autem nie tylko się jeździ , tylko trzeba o nim coś wiedzieć. Stad moje zainteresowanie tematem. Korekta odczytana z diagboxa:
1. cylinder 0,977
2. cylinder 1,000
3. cylinder 1,020
4. cylinder 0,999

proszę o odpowiedz.
paweł

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
682
Miasto
WLKP
Lepiej byc nie moze.

Maslaw

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Bochnia
Dzięki koledzy, a kiedy należy się zacząć martwić, przy jakich parametrach? Czy jest możliwość utrzymania wtrysków w dobrej kondycji przez dłuższy czas, tak aby odczyty były prawidłowe, czy po prostu nadejdzie ich czas i zaczną "lecieć". Warto lać te wszystkie dodatki do czyszczenia wtrysków?

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
430
Miasto
Świdnica
W ehdi bardziej bym sie martwił rozrządem. Rzadko który dojeżdża 120 kkm naj Edmund pasku

Maslaw

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Bochnia
Hehehehe, po wakacjach w zeszłym roku przy 125 tys czujnie i profilaktycznie wymieniłem. "Tymi rencyma". Rozrząd bajka do wymiany. Wymieniłem mimo, że pan w ASO zapewniał, że 160 tys musi wytrzymać. A książka mówi 220 tys. Tak wiec na razie z tym spokój. Był oryginalny, dziewiczy. Wszystko 2011 rok. (auto z 2012). Pasek nie był zły wizualnie, ale wiem jak z tym jest. Wygląda OK a szlag go trafia.

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
620
Miasto
Radom
Swoją drogą to dziwne, że odchyły nie mają przynajmniej dwoch wartości ze znakiem minus. Chyba, ze kolega zapomniał.

Maslaw

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Bochnia
Może i tak, odczytałem wartości podane obok pokazujących się wykresów. Natomiast widziałem tyko dwa wykresy pracujących wtrysków, te powyżej "0". Tych poniżej zera nie widziałem, wiec to może ten minus o którym kolega pisze. Pytam naprawdę tylko orientacyjnie jak z tą korektą jest, żeby wiedzieć na co patrzyć. Póki co u mnie jest minus 16 od 4 dni i auto pali od strzała, na pół kluczyka.
pozdrawiam kolegów

Do góry Bottom